Hmm

Igår körde vi spår och lydnad, i enlighet med vår bruksplan! Polka fick ett spår på 1100 m med lite tricksigheter och godis i spåret. Hon spårade på bra men var lite trött i slutet. Det regnade rejält under tiden spåret låg till sig vilket kanske gjorde det lite svårare. Men bra kvitto på att spårträningen går åt rätt håll ändå. Nu behöver vi jobba på uthålligheten och fortsätta med noggrannheten. Liggtid på typ 2 timmar. Zack fick ett spår på 300 m knappt och lite vinklar samt en boll. Lite svårt i början men det kan ha varit för att något djur bodde nära spåret. En del bra passager och han gillade att hitta bollen i spåret. Ganska bra ändå, speciellt i slutet.

Sen blev det lite lydnad på Mjölby och det gick relativt bra. Zack fick springa till target och han har en tendens att stanna på vägen vilket vi får jobba på. Kortare avstånd och mycket belöning på punkten. Jag fick även tips på hur jag ska jobba på med fria följet för att befästa en bra position och jag ser fram mot att testa det. Planen är att lära in en blicktarget med handen på höften för att få fram honom lite i position. Polka fick köra lite ingångar på plan (helt ok) och fritt följ där hon var lite ofokuserad, som hon är rätt mycket just nu. Inkallningar med ställande som gick bra (utlagd belöning bakom) och framåtsändande som börjar bli ok. Vi behöver jobba mer med belöning framför för att få lite mer drag framåt. Bra skall på pall men det blev lite mycket skall i tystnaden så där måste jag ha lite koll. Kryp som gick blandat, små passager med bra kryp och en del mindre bra. Sen var det dirigeringsapporteringen… Senast vi tränade det slog Polka i ett ben i en apport när hon släppte den i farten och det satt kvar i henne tyvärr. Så hon valde bort apporten tror jag för hon hade inget sug mot dem. Det är ändå två veckor sen det hände men hon kom ihåg det alltför väl. Så nu får vi backa i detta moment för att få bra känsla i det igen. Suck. Men så är det i träningen, man tror det går framåt men hela tiden kommer små hinder som gör att planen måste göras om.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *