Lydnadskurs och sök

Igår var vi iväg på kurs! Innan kursen stannade jag och Polka i Motala för lite brukslydnad. Bra jobb överlag, helt ok framåtsändande men jag behöver jobba mer med framåtfokuset i saktagåendet. Bra skall, fin metall men vi ska jobba vidare med avlämningarna. Vi måste köra många långa inkallningar med skål bakom. Stora stegen körde vi också och det gick bra. Krypet gick helt ok och likaså fria följet. Det funkar rätt bra när jag får hjälpa henne, annars tappar hon lätt position. Imorgon ska vi köra uppletande och lydnad, då får hon fortsätta jobba med bruksmomenten. Inkallning med ställande med skål bakom, framåtsändande, metallapport med belöning för fart. Följ, ingång på plan och nått kul lydnadsmoment. Hemma måste vi verkligen ta tag i läggandena!

Zack var på kurs igår och skötte sig ibland bra och ibland dåligt. Mycket skällande mellan momenten. Försökt körde vi gruppmoment och han skötte sig riktigt bra! Bra fokus och bra stadga. Det som var svårast var att sitta under tiden han väntade på att lägga sig på platsen. Sen blev det svårare. Vi gjorde lite kedjor och kom fram till att vi inte har någon social belöning alls så det behöver vi jobba med. Rätt bra fokus emellanåt men mycket ofokus också. Det var svårt. Han tappar så lätt och orkar inte mycket. Svårt att få honom kämpa för belöningarna. Kanske kommer det gå över med träning…

Söket idag gick bra. Zack skötte sig fint. Polka gick också bra. Fina skick och även några flying. Försökte jobba lite med våra transporter och det gick lite bättre så det får vi fortsätta med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *