Debuten i elitsök!

Då har vi tävlat elitsök! Det var en jobbig dag, brukset tar ju sån tid! Polka var överlag duktig och skötte sig fint. Söket var bra, rätt svår ruta då den svängde åt alla håll och var rätt risig. Svårt att få Polka att gå ut ordentligt i den svåra terrängen. Självklart hittade hon alla figgar och gick fina raka skick. Det vi ska jobba med är att ta fram figuranter, lyssna bättre på stigen och fundera på hur jag ska hantera tomskicken. Just nu ropar jag lite mycket enligt domarna då hon inte alltid kommer så snabbt. Bra info! Uppletandet gick fantastiskt bra. Ett litet omtag men annars superfint. Platsen var också jättebra.

Lydnaden var däremot svår. Fria följet gick rätt bra men jag ska inte göra omvända svängar för att få in bakdelen eftersom hon inte jobbar in ordentligt under tävling. Halterna måste vi jobba med! De blir luftiga och ibland sätter hon sig för långt ifrån eller inte alls. Hon är lite vid i position men det får vi jobba med vidare. Det var helt klart bättre numera. Inkallningen blev inte bra, ställandet kom sent och det har vi inte tränat på. Jag fick lägga in ett extra ligg på läggandet. Det behöver vi jobba vidare med…

Framåtsändandet blev inte heller bra. Första sträckan fick ett väldigt sent avbrott, jag tror hon tänkte att det låg en boll längre bort. Andra sträckan blev bättre men inkallningarna var inte mycket energi i. Krypet gick jättedåligt. Hon var hög större delen av sträckan och var inte bekväm. Metallen gick ok, skallet gick dåligt och tungapporten gick ok. Hon var väldigt obekväm i situationen och tyckte det var lite svårt. Skallet brukar ju annars gå jättebra… Hoppet och stegen däremot gick super! Skönt att avsluta med en positiv känsla.

Jag är nöjd med ingången på plan och transporterna men vi behöver få upp en bra självkänsla på plan. Till nästa gång ska jag boosta de tävlingsmässiga belöningarna och vara lite yvigare. Nu blir det en lite lugnare vecka så drar vi igång med lite mer ordentlig träning sen igen. Jag har börjat laga lite nedlägganden och lägganden i inkallningen. Det behövs ett antal pass till… Framåtsändandet ska vi backa på och träna mycket saktagående med fokus framåt och ett bra avsaktande. Tungapporten ska vi fortsätta leka in för att få bra känsla i momentet snarare än teknik.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *