Startklass

Zack tränas mot start i startklass och nu är det kanske dags att strukturera upp träningen lite mer. Följsamheten är på gång, det känns som vi hittat förståelse och ska nu jobba med uthållighet, störning och även lägga på kommendering. Sitt under gång med gå runt behöver vi träna mer momentmässigt. Inkallningen är helt ok, ingången ska vi jobba med men vi behöver få upp lite mer fart även efter 10 m. Så mer fokus på fart!

Även apporteringen ska ha fokus på fart men där behöver vi även jobba med låsningarna så det inte ökar. Upptag framifrån behöver vi jobba med, det har han svårt för. Kanske köra kort avstånd först med lek som belöningen. Sen måste vi separat jobba med ingångarna, till en början med leksak för apporten är lite jobbig för honom. Fjärren jobbar vi på med alla skiften inomhus. Jag ska bli mer noga med färre men bra skiften och ta till en baktasstarget. För startklass ska vi befästa hela momentet med nedläggande och uppsitt.

Sist har vi hoppet som vi inte har jobbat särskilt med men jag ska ta fram vårt agilityhinder och se om vi kan ordna ett lågt hinder att jobba med. Först jobbar vi med hindersug och sen lägger vi på ingångar för att få en helhet. Vi ska även börja göra fler kedjor, något i varje pass samt tänka på att boosta de sociala belöningarna.

Sen ska vi börja träna lite rallymoment med båda hundarna så vi kan försöka oss på rally någon gång i vår! För rallyn behöver vi specifikt jobba med att träna med skyltar samt vissa moment. I följsamheten är det olika vändningar, 270 och 360 grader, spiral och slalom! Här tänker jag mig att köra transportfot med hand i sidan. Sen har vi sitt i front och ingångar via höger och vänster utan och med sitt. Backa i frontposition med sitt. Gå runt förare utan och med sitt. Åttans frestelse. Stå, ligg, sitt vid sidan och gå runt.

Mycket roligt att träna på!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *