Som en riktig hund

Det går bättre och bättre med Zack. Visst har vi små bakslag emellanåt men det känns som det händer rätt mycket saker med honom nu. Jag har börjat träna mer med bollar och det hjälper oss massor.

Det här med promenaderna i början av passen känns också jättebra och han pep nog inget idag. Idag fick vi besök av en pudel på träningen men det gick bra ändå. Jag kunde gå mellan och säga till hunden att gå hem och den löd som tur var relativt snabbt. Men jag var lite skakad efteråt, mycket mer än Zack. Jag hann förbereda honom bra så jag tror inte det kommer påverka träningen. Jag försökte köra en kedja efteråt men den funkade inte så bra. Han satt dåligt i ingångarna och hade svårt att lyssna. Svårt att säga vad det berodde på. Han var lite trött och jag var lite skakig. Men de kan även varit att han var så fokuserad på bollen att han hade svårt att tänka på sin uppgift. Jag ska nog vara lite försiktig med bollek. Ingångarna var lite långsamma men det blev en del bra ingångar också. Bra apporteringsövningar under backande. Bra fotgående. Vi gjorde lite vittring när jag kom hem och fick tillslut några bra repetitioner. Jag ska göra lite mer kasta-godis-övningar för att få upp lite mer intresse men utan smakande på pinnar.

Polka gjorde mycket fina saker idag på träningen. Bra fotgående även på plan. Bra kedja men hon missade avbrottet i framåtsändandet. Det behöver vi fortsätta träna på. Likaså inkallningen där hon helt missade avslutningen. Den måste jag belöna upp mer! Mer hela och långa inkallningar! Även en del raka. Bra tungapporteringar men hon testade att slarva lite ibland. 2 kg är inga problem nu men vi ska jobba igenom avslutningarna. Jag fick till några hållafast i fotposition som blev bra. Vi kör lite mer skall på pall också. Vi har kommit igång med cavaletti och benmaschetter också. Polka lyfter lite dåligt på fötterna men annars går det bra.

Imorgon fortsätter Zack med: vittring, kedja moment utan ingång, ingångar, apportering och fjärr. Polka kör: inkallningar, framåtsändande (utspring till target och belöna inkallning), avlämningar apport. Backande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *