Veckans träning

I måndags tränade Polka brukslydnad på klubben. Det var rätt blött och det ogillar Polka och dessutom har vi halkat efter sen löpet så nöjd är jag väl inte men det var väl ok. Hon tappade tungapporten två gånger men gjorde avlämningarna lite bättre. Fritt följ var ok, hon släpper kontakten så vi behöver öva mer på att få upp intresset och intensiteten. Inkallning med ställande var lite oengagerat, antingen gick det långsamt in eller långsamt ställande. Vet inte hur vi ska förbättra det, kanske bara handlar om att nöta. Framåtsändandet är mycket sämre än före jul men det gick bättre idag än förra gången. Ska ändra “sakta”-kommandot till att faktiskt gå långsammare. Skallet går bra, första repetitionen går nästan alltid bättre än andra. 

Note to self: Öva tungapportering på ojämnt underlag och se till att hon sitter i avlämningen. Mer intensitet och roligare i fritt följ. Sakta ska vara saktare, i koppel framför. Kör bara en rep skall eller bryt av med något mellan. Börja köra kedjor. 

Hemma har vi tränat ligg-stå och Polka rör sig lite i ståendet. Sookie gör det näsan klockrent! Polka har övat ställande och läggande under gång, det går rätt bra. Hon blir lätt osäker och steppar runt. Har övat avlämningar med dummy men det gick inge vidare. Det kändes som de båda blev förvirrade. Jag tycker det är svårt att klicka Polka för hon blir nog lite osäker när det inte blir rätt hela tiden. Svårt för jag vill inte uppmuntra alltför glatt för då blir hon stressad. Eftersom vi varit sjuka har de inte fått så mycket motion vilket säkert inte gjort saken bättre. 

Note to self: Fortsatt stadgeträning med båda. Försöka skapa lugn och trygghet. 

Ute har vi tränat inkallning med Sookie och det har gått jättebra! Hon går fortfarande i långlina men kommer med bra fart in. Kör med handtarget men vi kan nog köra lite mindre belöning och lite jackpot ibland. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *