Sök, inkallning och tung apport

I lördags var det dags för sökträning och det blev återigen en trevlig förmiddag i skogen för mig och hundarna. Sookie fick vara med på vallningen i lina och hon skötte sig bra. Det är verkligen inte smidigt med lina på henne för hon fastnar överallt men hon kom fint på inkallningar. Söket gick jättebra med Polka. Vi fäste upp rullen ett hål för förra gången släppte hon den själv och det verkade funka bra. Det blev skick på figge med egna rullen, tom, tom, tom figge med lösrulle och figge med lösrulle. Ett av tomskicken blev lite grunt men nästa blev bra så det var nog bara en tillfällighet.

I söndags var vi på inkallningskurs med Sookie hos Dogsense. Vi tröttnade på att hon inte går att ha lös och hoppas på att styra upp det genom att gå kurs och få lite bra tips. På kursen körde vi lite förbudsövningar som Sookie fattade direkt. Sen fick vi testa att kalla in från ett litet gosedjur som drogs över vägen. Det funkade i början men sen blev det för intressant när vi kom lite för nära. Nej-kommandot tog inte så det blev lite nej-träning på eftermiddagen. Då skötte hon sig däremot fint! Nu ska vi köra inkallningar i skogen och ha riktigt bra belöningar och fortsätta med nej-träningen i fler situationer.

Idag var vi på BK och tränade med Malle och det gick riktigt bra för både Sookie och Polka! Polkas framåtsändande har varit rätt svajigt men det kändes bättre idag. Hon har rätt bra riktning men det går fortfarande lite fort vilket jag försöker sakta ned med hjälp av att stanna och kalla in henne när det går för fort. Det är nog bara mängdträning som gäller för ibland går det riktigt bra så det gäller att få ned tempot hela vägen. Tungapportering gick väl sämst idag men ändå bättre än förra gången. Förra gången tappade hon apporten flera gången på vägen tillbaka men på andra apporteringen idag höll hon fast hela vägen. Det kändes lite som att hon blev lite osäker i apporteringen och då håller hon sämre i apporten. Men när hon greppat apporten berömde jag henne och då verkade hon tycka det var lite roligare och höll fast bättre. Vi jobbade lite på avlämningen men det var svårt tyckte Polka. Hon blev lite stressad och hoppade runt med apporten så istället lät vi henne ta apporten i fotposition och hålla till jag tog den vilket funkade bättre. Så det är nog bra att omväxlande öva i fotposition och att hämta apporten för att sen sätta ihop dem igen.

Skallet gick bra, vi kom upp i 8 skall med bara lite stuts på frambenen. Hoppet gick också jättebra. Däremot funkade inte riktigt krypet men vi skyller det på att det var blött och kallt och det ogillar Polka verkligen. Vi får fortsätta jobba inomhus på det ett tag till. Sookie och Daniel tränade lydnad och rally och hon skötte sig jättebra! Det har nog vänt nu, så bra har hon nog inte skött sig sen i oktober! Hon är så mycket lättare att hantera i allmänhet nu och det är kul att träna med henne igen. Några träningspass till sen kan vi nog börja tänka tävlingsträning på tävling igen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *