Det där med att träna lite varje dag…

Det är så lätt tänkt att planera att träna lite varje dag. Korta, effektiva pass för att komma vidare i träningen. Men när jag kommer hem runt 17.30 efter att ha hämtat hundarna hos dagmatten, har ont i huvudet och det är februariväder och mörkt, då är inspirationen långt borta. Då vill jag helst sitta inne och kolla på tv-serier och surfa nätet drickandes te. Så jag gjorde den smarta grejen att tänka att det är i alla fall bra att göra något. Jag använde middagsmaten och färskfodret är det bästa som finns så motivationen var hög hos båda hundarna. Jag tränade avlämningar med Polka eftersom de blivit lite negativt laddade och hon kändes rätt spänd senaste gångerna och jag ville få avlämningarna mer positiva. Motiverade var både Polka och Sookie, trots att Polka går upp lite i stress så lyckas hon tänka och fokusera. Avlämningarna funkade relativt bra, hon håller inte fast så hårt i apporten men tappar den inte förrän jag kommenderar. Så vi fortsätter träna och jag tror det kommer lösa sig med tiden. Sookie fick också träna avlämningar och även hon gjorde det bra. Hon är fortfarande trött sen löpet så hon är faktiskt mer fokuserad nu. Sen tog jag en kort promenad med hundarna och när jag kom tillbaka höll Daniel på att laga mat så jag hann träna lite mer med Polka. Vi körde lite fotgående och hon fokuserade jättebra! Lagom intensitet och bra kontakt. Hon släpar lite i högersvängarna vilket vi behöver öva mer på. Tränade att springa i vinklar för att få henne följsam och det funkade bra. Gjorde lite stegförflyttningar och det är inga problem. Även positionen i utgångsposition var bättre idag. Det är väl helt enkelt lite lättare hemma än på klubben… Körde lite liggande under gång och även det funkade relativt bra.  Ett bra men kort träningspass. Kändes skönt att det blev lite tränat trots att motivationen inte var så hög hos mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *