Sök och brukslydnad

I veckan har vi tränat sök och lydnad, både på brukshundsklubben och hemma. Söket gick (som vanligt) bra förutom att sökrullen strulade och hon lyckades få in ena benet i rullen. Hon kämpar ju på ändå för att hitta figgen även om det inte går så snabbt… Vi ska köpa en ny rulle och hoppas att det inte händer igen. Det blev blandat tomskick och figgar utan några problem. Någon gång blev skicket rätt snett för att hon vek av när det låg ett träd i vägen så jag behöver tänka lite mer åt henne så hon får bra vägar att springa på. Sen behöver jag även flytta fram lite mer under skicken så vi rör oss framåt i ett lagom tempo.

I lydnaden har vi tränat fritt följ och hemma går det fint. Hon har bra kontakt men släpper blicken mellan åt. Vi jobbar på läggande under gång och det blir lite snett men det blir bättre och bättre. Vi körde fritt följ på planen idag också men under kommenderingen gick det sämre. Hon släpade i vänstersvängarna, gick framför och släppte ögonkontakt hela tiden. Vi behöver öva vänstersvängar och sättande (inget nytt egentligen men det är lite jobbigt när det blir så tydligt!).

Inkallning med ställande går ok, vi behöver öva mer ställande på korta avstånd. Tungapporteringen går lite sådär. Idag tappade hon faktiskt inte apporten men avlämnandet är inge vidare. Vi får jobba vidare med avlämningarna och kanske kommer det lösa sig genom att göra avlämningarna enklare med hjälp av att jag tar ett steg framåt när hon närmar sig och mest fokuserar på att hon ska sitta när hon lämnar av den. Flera korta avlämingar och fåtal långa apporteringar. Hoppet gick bra, vi behöver bara lite mer stadga i sittandet bara.

Vi har även börjat lära in åttor runt benen som tydligen ska vara bra uppvärmning för ryggen. Mycket roligt 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *