Motivation och fritt följ

Jag har haft en liten dipp i motivation att träna hund ett tag. Jag har tränat men hjärtat har inte riktigt varit med. Jag tror jag har lagt för stor vikt vid att det hela tiden måste gå så himla bra och varje motgång har varit som ett tecken på att jag inte förtjänar en så fin hund som Polka. Men jag har tänkt om, eller i alla fall bestämt mig för att tänka annorlunda. Jag ska inte jämföra mig med de som redan kan så mycket mer eller tvinga mig att träna fler tillfällen per veckan än vad som känns vettigt.  Lite trixs kan vi gärna träna varje dag men att lägga in lydnadsmoment varje dag känns faktiskt inte så bra. Jag tror vi mår bättre av att göra lite olika saker och hitta tillbaka till nyfikenheten igen. Så vi har en ny plan, vi ska träna tre gånger i veckan minst. Ett söktillfälle, ett på brukshundsklubben och sen lite träning hemma (när andan faller på). Det vore bra att få in ett riktigt fyspass mellanåt också. Eftersom det är svårt att göra på vardagarna får vi se om helgerna räcker till. Vi får planera in det lite mer på riktigt sen när våren är här.

Idag körde vi lite fritt följ. Jag ville få upp intensiteten i det fria följet och det bästa sättet att göra det tror jag är att använda middagsmaten. Nog hade hon hög intensitet och motivation men hon hade lite svårt att släppa externbelöningen jag lagt ut vid sidan. Jag ville få upp intresset och energin och det fick jag, resten kanske inte blev så fantastiskt mycket bättre. Hon hängde i och för sig med mycket bättre i högersvängarna. Men i vilket fall är det är ok! Jag tror nog på att köra med lite externbelöning men inte med färskfodret eftersom hon blir lite väl uppe i varv av det.

Sookie har en liten träningspaus, hon är så trött, så trött. Hon sköter sig bra men orkar inte riktigt tänka så mycket. Både hon och Polka är anmälda till apporteringskurs i vår och det ska bli väldigt spännande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *