Sökträning!

Idag har vi tränat sök, som vanligt på lördagar. Det gick riktigt fint! Hon gör fina skick och denna gång fick vi även till transporterna riktigt bra. Inte långt kvar där! Vi körde en dold figge och det var inga problem förutom att hon ogillar att inte kunna släppa den egna rullen själv. Som det är nu får jag helt enkelt knäppa av halsbandet så fort hon kommer in men det blir lite onödigt mycket krånglande. Kanske ska öva lite avtagandet här hemma till nästa gång. Sen behöver vi även köra mer fysträning, jag tänker mig budföring i skogen typ. Tror hon skulle älska det dessutom! 

På eftermiddagen rensade jag i trädgården och Polka började plötsligt halta efter att ha varit med ute ett tag. Vi kände och klämde men hittade inget fel på henne. Det krävdes pincett och ficklampa för att hitta den lilla vassa taggen som hade satt sig i trampdynan.. Stackars tjejen! Som tur var blev det inga bestående men utan hon var lika glad efteråt när taggen väl var borta. Efter middagen körde vi några små övningar i trädgården, med intensiv störning av en liten nyfiken welsh… Krypet går bättre och bättre. Fick till några fina meter idag igen. Körde även lite ingångar och fick bra effekt med hjälp av favoritövningen omvänt lockande. Sist blev det två ställande under inkallning som blev helt ok! En bra träningsdag helt enkelt! 

Sookie fick vara lös en liten sväng idag när vi var ute på morgonen. Hon skötte sig mycket bra och det fanns mycket uppdämt spring i de små benen. Trixet för att få till snabba inkallningar är att börja springa från henne när hon vänder upp mot mig. Det triggar jaktinstinkten och det blir roligare att komma ändå in. Hon är så söt och mysig! Hon har inte riktigt samma förutsättningar på planen som Polka eftersom hon är så lättdistraherad men när hon själv vill är hon hur bra som helst!

Image

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *