Årets första spårträning

Idag fick båda hundarna var sitt spår i skogen bakom huset. Sookie fick ett spår på typ 350-400 m med två vinklar och tre pinnar + slutpinne. Det var lite svårt tyckte hon. Hon jobbade med mycket lägre intensitet än i höstas, på gott och ont. Hon verkade mer koncentrerad på att spåra men tappade själva spåret ibland och behövde lite hjälp att hitta tillbaka. Hon har verkligen fattat vad selen betyder, så fort hon kommer utanför dörren åker näsan i backen och den kommer motvilligt upp igen några hundra meter efter spårets slut. Vi behöver spåra mer på fält tror jag, det är vad som gäller på appellen och det kanske hjälper henne att bli mer noggrann. Polka fick ett spår på drygt 800 m och gjorde ett bra jobb. Väääälidgt hög intensitet, speciellt i spårupptaget. Hon fick vittring väldigt snabbt och jag lät henne gå iväg lite väl fort eftersom jag sen upptäckte att hon låt 2 m från spåret men i rätt riktning. Lite långsammare och mer metodiskt från förarens sida nästa gång tack! Väl i spåret är hon fortsatt intensiv och jag får hålla tillbaka lite för att hinna med och inte slå ihjäl mig. Det var rätt mycket kuperad terräng och det vållade inga problem. Jag tror vi också fick med oss alla apporterna (5 st + slutpinne). Jag behöver lära mig hennes uttryck för när hon är på spår och när hon letar för att inte bara stressa vidare när hon är osäker. Mer spårträning framöver! Båda hundarna blev dessutom trötta och nöjda efter träningen. Polka fick göra några steg kryp och fasthållande av träapport på eftermiddagen men annars höll vi oss till promenader. Det är rätt trevligt att spåra och hundarna gillar det, och dessutom behöver båda träna på det om vi ska kunna tävla i spår i vår. Jag ska nog försöka lägga in ett spårtillfälle i veckan framöver om det funkar i schemat. April är relativt lugn, maj däremot är full med aktiviteter. Massor att se fram mot! 🙂 Det är så himla kul med hundträning just nu! Image

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *