Upp som en sol, ner som en…blandkompott?

Idag var vi på BK och körde träning som vanligt på måndagar. Det var blandat resultat idag. Fria följet var tråkigt. Inte dåligt men mycket sämre än det har varit hemma. Hon flöt ut i högersvängarna och vänstersvängarna var ungefär som vanligt, alltså sneda. Jag fick bakläxa på att jag går för fort inför halter och svängar. Jag ska tänka på att gå lite mer långsam inför svängarna och halterna. TÄNK mer i FF! Vissa ingångar var ok, andra mycket sämre. Positionen blir ju bättre och bättre men fort går det inte. Hon var lite ofokuserad idag. Mer övningar på bortaplan tror jag behövs. Inkallning med ställande funkade bra! Åh vad skönt!!! Krypet går.. tja. Ojämnt? Min belöningsteknik fick ej godkänt eftersom hon söker sig uppåt. Det hela blev ganska förvirrat. Bästa krypet på länge sa de men för mycket fokus på godishanden. Hmm… Får tänka om lite men jag tror ändå lösningen är belöningsplaceringen rakt ned. Hopp med boll belöning gick bra, ska försöka få bak henne lite mer med hjälp av att kasta bollen när hon hoppar. Tungapporten (inte så tung denna gång) gick fint. Lite snett sittande men annars ok. Skallet gick bra men hon rör sig lite och idag var det jag som fick skäll (höhö). Jag gav tyst-kommando när hon var tyst vilket inte var ok på träning. Framåtsändandet då. Hon har riktningen igen men det går lite väl fort. Jag fick hemläxa att kasta en boll och låta henne ta den när hon går lagom fort. Platsliggning med skott och dold förare var inga problem. Tandvisning däremot var visst en stor utmaning, det ska vi öva mer på! Daniel tränade med Sookie och efteråt gjorde jag en platsliggning med henne och den gick mycket bra, skönt! Så, att öva på:

  • Kryp, försöka ta bort godishanden och tänk fortsatt på belöningsplaceringen.
  • Fria följet – öva sakta svängar och klossträning. I fler miljöer.
  • Ta in tyngre apport och fortsätta öva fasthållandet (Åh vad mycket bättre det har blivit!)
  • Framförgående i koppel. Krav på sakta tempo.
  • Mer lägganden i vardagen och träningen för att befästa och “normalisera” momentet.
  • Hopp med boll direkt.
  • Ingångar med belöning direkt och position i fria följet.
  •  Tandvisning
  • Ställande och läggande under gång (Nära klart)

ImageFina Polka!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *