Utmaningar betyder olika saker

I tisdags var vi på första tillfället på vår apporteringskurs med både Sookie och Polka. Det var kul och hundarna var rätt duktiga. Sookie tyckte det var jobbigt att jag och Polka gick iväg och tränade på annat ställe. Sookie jobbade på rätt bra när hon väl fick uppgifter men där mellan hade hon det jobbigt. Även Polka pep lite mellan det att hon fick jobba men då sa jag ifrån och så fick hon sitta lite bakom en stund. Apporteringen gjorde hon jättefint. Sookie smet iväg på ett spår en gång när hon var lite trött i slutet också. Inkallningen är inte 100 när hon får upp ett spår. Det var en rolig kurs med duktiga hundar så det ska nog bli lärorikt. Till nästa gång ska vi öva på stadga och inkallning. Ja för Sockan då. Polka är redan klar med det mesta tror jag. Hon är väldigt härlig att jobba med i den miljön. Fokuserad, taggad och lyhörd. Avlämningarna funkade dåligt första skicken men när jag bad henne lämna av dem ordentligt gjorde hon fina avlämningar! Kul! För Sookie är det är en mycket svårare situation. För henne handlar det mer om att klara att fokusera tillräckligt länge och orka genom hela passet.

Vi har kört ett lydnadspass igår och småtränat lite mellanåt. Krypet går ibland jättebra och ibland blir hon lite för hög. Vi jobbar på med samma sätt som tidigare och jag tror det kommer funka till slut. Framåtsändandet går också framåt (vitsigt!) men det är svårt att få ned hastigheten. Nu kör jag i koppel med stannar henne när det går för fort. Det funkar bra så nu ska vi gå över på lite längre avstånd. Inkallning med ställande går så himla mycket bättre, skönt! Vi jobbar på med ställande och läggande under gång så de är i princip klara. Hon flyttar sig lite och lägger sig snett men det är väl ok för ettan. Tandvisningen får vi jobba vidare med, det går väldigt mycket bättre redan. Fotgåndet står lite still, vi behöver öva mer på vänstersvängar. Men jag har lite idétorka där, vi kör på kloss och det kanske kommer ge resultat efterhand. Vi har kört lite kedjor och det är inga problem för Polkan. Hon är rolig att jobba med för att hon är så lättmotiverad men men svår när det gäller detaljer.

polka apport

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *