Apportering, lydnad och bemärkelsedagar

Sen sist har vi varit på tillfälle två på apporteringskursen, kört genom hela lydnadsdelen till högre klass, tränat lydnad hemma och söktränat. Idag har dessutom Sookie födelsedag och Polka har bott hos oss i ett halvår. Mycket på gång med andra ord! 🙂

Jo, apporteringen först. Själva apporterandet går galant med Polka. Det är väntan som är det jobbiga. Det är en hel del pip och gnäll och förra tillfället tyckte jag var rätt jobbigt eftersom jag var tvungen att muttra åt henne så ofta. Ska försöka skapa lite bättre förutsättningar till på tisdag, bättre aktiverad och mer positiv matte. Vi kör med dubbelmarkeringar och de är inga problem. Ställer jag upp henne på den först fallna apporten tar hon den. Avlämningarna är fantastiskt mycket bättre nu för tiden. Inte alltid perfekta men oftast mycket bra. Sookie går bättre och bättre, hon har börjat släppa Polka och mig mer och mer. Dessutom kan vi ha henne mer och mer lös vilket är väldigt trevligt. 

Brukslydnaden då (med Polka). Vi körde “tävlingsmässigt” ett helt program och det blev lite väl stor skillnad från en vanlig träning för hon kändes lite osäker i slutet. Fotgåendet – mja inget att skryta med. Tappar fokus och flyter ut. Hmm. Jobba mer med uthållighet. Tungapporteringen -inget bra alls. Det här behöver vi jobba med, men det är inget nytt. Avlämningarna är i alla fall någorlunda. Skall – ok, hon sitter och skäller någorlunda. Hopp – fint förutom sneda sättanden.  Framförsändandet – det var första gången vi körde ett helt framåtsändande och det gick undan.. Fort men det liknade i alla fall momentet så som det ska se ut! Jobba mer med saktagåendet. Kryp – gick inte alls bra. Jobba vidare med tydliga anvisningar. Det har ju gått bra tidigare så det handlar nog om situationen. Det var intressant att köra ett helt pass. Jag kom på att mina sociala belöningar inte är så välutvecklade så det ska jag jobba mer på. Mer kedjor och träna utan belöning efter varje övning. 

Hemmaträningen har fokuserat mest på lydnad eftersom vi snart ska debutera LK1. Tandvisningen kom jag på att vi inte alls testat för två veckor sedan så det har vi lagt lite tid på. Nu kan jag göra tandvisningen i alla fall, en bra dag sitter hon när domaren kommer fram också… Men lite läskigt är det tycker hon! Linförighet – helt ok, hemmavid i alla fall… Tränat mycket högersvängar och de funkar bättre och bättre. Ska lägga än mer tid på klossen för den funkar rätt bra. Återhopp – inga problem, förutom sneda sättande då… Hålla träapport – något frustrerande moment. Det har blivit oceaner bättre men det finns fortfarande en del tugg att jobba med. Ställande och läggande under gång funkar ungefär lika bra, d.v.s. helt ok. Läggandet blir inte helt perfekt alltid, armbågarna vill gärna spreta lite. Ställandet är lite trampigt. Så inga 10 i protokollet men går det som det brukar får vi nog hyfsade betyg. Sen är det ju tävling så då vet man inte vad som händer. Platsen och inkallningen lär väl i alla fall vara någorlunda problemfria! 🙂 (peppar, peppar…)

Söket: Funkar fint. Lite sämre transporter idag men jag skyller på att hon var väldigt laddad efter att inte fått söka på två veckor. Hon jobbar på bra och gör fina, djupa slag. Inte mycket att anmärka på. 

ImageGrattis Sookie 2 år!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *