Apportering och sök

Här blir det två teman, apportering och sökträning. I tisdags var vi på apporteringskurs och i onsdags på sökträning. Apporteringskursen gick fint! Jag ville skapa en trevligare stämning mellan oss än förra gången när jag var rätt sur på hennes pipande. Istället matade jag henne med godis innan hon började pipa och skapade en lugnare stämning. Åh vad skönt det var! Det funkade fint och hon lät nästan inget. Å andra sidan tappade hon lite fokus på uppgiften men det behövdes för att hon skulle kunna slappna av. Efterhand kan jag sluta ge så ofta så tror jag hon kommer koppla tillbaka igen. Hon hade koll på alla kast men efter dem kollade hon tillbaka på mig för att se vad vi skulle göra. Det är ok nu men planen är att hon ska ha mer fokus ut igen för att kunna gå på alla apporter men nu är hon för laddad så då fokuserar vi tillbaka lite mer på mig ett tag. Vi övade stopp och inkallning och hon skötte sig så bra! Jag kunde till och med stoppa henne på väg mot en apport, vilket tjej! Åh vad duktig hon var, hon var precis lagom laddad och vi hade så mycket trevligare tillsammans än förra gången.

Söket gick bra, vi körde enkelt eftersom hon haft så mycket annat i veckan. Två tomskick och tre figgar varav en utan belöning. Inga problem där. Hon pep lite innan första skicket men sen var hon tyst. Fotgående är sådär, jag försöker jobba med det med en positiv attityd men det är svårt. Hon är så fokuserad på uppgiften så det enklast för mig är att styra upp henne lite mer. Hon älskar verkligen söket! Det är väldigt roligt att köra med henne. Fast å andra sidan älskar hon apporteringen, leka med bollar och mat så hon gillar det mesta vi gör. 🙂 Fina, mysiga Polka!

Image

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *