Tävling!

Senaste veckan har varit helt galen. Vi har varit på kurs två gånger, tävlat och kört sökträning. Jag gör några inlägg istället för ett långt tänkte jag. Så, i måndags tävlade vi lydnadsklass 1 i Söderköping. Väldigt många bra saker hände, men det är skillnad på tävling och träning och det märktes. Polka var som vanligt på uppvärmningen, platsliggningen var inga problem förutom att hon inte satte sig upp på första kommandot. Tandvisningen var inte mycket att prata om, domaren klappade lite på henne och hon svansade omkring. 10 p. Inte enligt regelboken direkt men hon är ju tillgänglig i alla fall. 

Jag busade upp henne så hon hoppade och nöp mig i armen precis innan vi gick in men när vi kom in på banan blev hon genast lugn. Det fria följet gick mycket sämre än det brukar, men som sagt – tävling! Hon sackade och kom ur position. Hon följde med fint och satte sig på rätt ställen, hade lite kontakt med mig mellan åt. Vi fick en 9 vilket var givmilt. Läggande under gång så missade hon mitt kommando och satte sig istället. Hon gäspade och kollade runt sig en del och jag tolkar det som lite osäkerhet. Jag busade med henne lite efter och brydde mig inte om att hon gjorde fel. Inkallningen blev jättebra. Fin position i ingången. 10 p som vi faktiskt förtjänade. Under ställande under gång gick hon fyra små steg innan hon stannade. Sen stod hon faktiskt still fram till hon satte sig på mitt kommando så det var väldigt bra. Vi har jobbat med att hon inte ska röra sig när jag kommer upp vid hennes sida så jag är nöjd med det men hon gick några onödiga steg innan dess. Vi fick 8p vilket var kanske en poäng för högt. Hoppet gick jättebra, återigen  välförtjänta 10 poäng. Apporteringen var ett tuggkalas men vi fick 9p. Dessutom lyfte hon tassen i avlämnandet. Inte vårt bästa moment, alls faktiskt. 10 p på helheten var en trevlig avslutningen och vi kammade ihop 165 p och ett första pris. Det är kul att få bra poäng samtidigt som jag vet att vi inte kommer få så höga poäng för så många andra domare. Vad som var tydligt är att hon blir lite osäker i situationen och det märks på tassar som flyttar sig, gäspningar och att hon tappar fokus på mig. Vi behöver helt enkelt träna mer tävlingslikt och ha kul på olika planer. Och bygga en trygg relation. Efter sista momentet sprang vi av plan och in i skogen och lekte med boll, åt korv och busade. Jag ville verkligen se till att det blev en toppenbelöning efter tävlingssituationen för att skapa bra minnen till nästa gång. Jag är nöjd men lite bekymrad över att hon blev spänd i situationen. Kanske inte överraskande eftersom det var vår första tävling och vi fortfarande lär känna varandra. Det är så lätt att glömma att tävling inte är samma sak som tävling. Att dessutom få uppflyttning så vi nu kan välja när vi går upp i tvåan är ju lyxigt 🙂 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *