Tillbaka på banan!

Igår var vi och tränade på BK som vanligt på måndagar. Lika dåligt som det kändes för några dagar sedan, (nästan) lika bra kändes det igår! Vi övade fritt följ enligt min plan och det gick så himla bra! Jag testade med att ha godis i munnen och det gjorde att hon hade mycket mer fokus uppåt så det ska vi nog fortsätta med. Jag blandade godis och kampleksak och det var roligt att träna 🙂 Vi körde även tungapport och den gick rätt bra. Lite mer avlämningar och övning på att bära så kommer det gå bra. Jag tänker göra några tungapporteringar i veckan och belöna massor så tror jag det kommer lösa sig. Inkallning med ställande behöver vi öva igen, ställandet gick knappast så fort som man önskat. Hoppet gick fint. Krypet gick inte jättebra men ok. Jag fick tips att stå mer upprätt och var mer tydlig med kommandon och följ upp dem. Belöningen kan komma framifrån efter ett stanna-kommando. Vi gjorde även lite koncentrationsövningar i sittande och det gick bra. Jag jobbar på att hon inte ska röra tassarna så mycket i alla övningar och jag tror vi har hittat lite redskap för det. Bland annat lägger jag en godis på marken framför henne när jag är på väg tillbaka till utgångspositionen och då fokuserar hon mer på den och sitter still! 

Nu känns det roligt att träna igen. Jag vet att vi inte har löst problemen men vi är tillbaka på banan igen. Det är kul och jag tror min plan funkar. Vi har fått tillbaka känslan i fria följet igen även om uthålligheten fortfarande kräver jobb. Men åh vad skönt det är att ha känslan tillbaka! 🙂 Ikväll blir det apporteringskurs och jag tror vi kommer öva vattenapportering, kul! Det blir spännande att se hur Polka kommer reagera på nytt ställe och nytt vatten och om vi får upp Sookie ur vattnet efter apporteringen… 🙂

Image

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *