Sök och spår

I torsdags körde vi en rejäl träningsdag. På förmiddagen hade mina fantastiska träningskompisar fixat en hel sökruta med figuranter och snitslar, så tävlingslikt det går! Jag fick inte veta var figgarna låg utan körde ett helt sök. Det var svårt! Polka var jätteduktig även om vi fick lite problem med den helt dolda figgen. Vi behöver öva mer på helt dolda figgar för hon markerade inte den trots att hon var framme och kollade hos figgen. Ett vanligt problem tror jag… Vi såg samma sak när vi var och tittade på söktävling i Vadstena. Jättebra att vi fick veta det nu så vi kan jobba på det innan tävlingen! Sen var inkallningarna inte så bra när hon var i arbete, det är också något vi måste jobba med. Jag tänker belöna typ varannan inkallning massor på nästa träning bara för att öka motivationen för att komma till mig. Sen fick jag massor av kommentarer/tips:

  • Glöm inte stoppa undan kopplet!
  • Gör två skick från stillastående direkt i början av rutan (jag flyttade mig visst några steg in i rutan)
  • Gör ett extra skick på utsidan när stigen svänger eftersom det (såklart..) blir större yta att söka där
  • På påviset ska jag sätta henne en bit från figgen och därefter röra oss mot stigen för att undvika att hon hoppar på figgen
  • Inte skicka förrän alla är tillbaka på stigen!
  • Ge vatten 2-3 ggr under söket för att gå tid till återhämtning

Flera saker som jag vet men det är så lätt att glömma när en försöker ha koll på så många saker samtidigt… Nåväl, en mycket bra kontroll av nuläget! Därefter körde vi ett uppletade i fullruta på klubben och det gick superbra! Det enda jag ska tänka på är att inte ska lägga så mycket tid på att styra in henne eftersom det tar för lång tid. Annars hittade hon alla föremål (4 st) med lite tugg i avlämningarna men det tjatar vi inte på just nu.

Idag var vi och körde spår långt ute i skogen. Magnus och Daniel behövde öva på att lägga sina elitspår inför tävlingen så Polka fick gå ett elitspår. Spåret var 1,6 km och vi hittade alla sex naturpinnar, klarade ut spetsvinklar och kärr. Polka arbetade på så fint! Mycket intensitet och nu har jag lärt mig hur det känns i linan när hon har spåret i näsan. Hon bakspårade på upptaget så det behöver vi öva mer på. Sen missade hon slutpinnen vilket var konstigt men hon var väl antagligen lite trött och spanade på vägen som vi var på väg mot. Vilken uthållighet hon har, och hon gillar verkligen spårande! Det vore kul att tävla i henne i högre spår någon gång snart.

Image

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *