Tävlingsförberedelse

På söndag startar vid lydnadsklass 1 för andra gången. Denna tävling sker på hemmaklubben och mitt mål denna gång är att få bättre känsla i linförigheten och inte nolla läggandet. Resten har vi inte tränat mer på så i övrigt är målet att ge Polka en bra känsla på planen och belöna massor efteråt. Tanken är att tävling med mig ska vara kul! Blir det fel så gör det inte så mycket utan det tränar vi på till nästa gång. Imorgon kör vi genom momenten med fokus på glädje i linförighet, inte tugga på apporten, ställande och läggande under gång. Borde nog göra en kort platsliggning för att få ett bättre uppsitt. 

Men, den stora händelsen är nästa vecka. Om en vecka (och några timmar…) tävlar vi högre klass i söket. Det känns inte alls lika stabilt, mest eftersom det är så många moment och en del som inte sitter. Tungapporteringen övar vi lite varje dag, ber henne plocka upp den och lämna av i fotposition-ish. Det går väl lite sådär men jag kan inte gärna göra det så mycket lättare, jag blandar med att bara be henne hålla den också. Men! Jag har märkt att öronen har börjat lyfta lite när hon håller apporten och vet att snart kommer världens bästa belöning – köttbulle!! Så jag tror vi får köra vidare så här, hon verkar mer och mer bekväm och jag får nöja mig med det just nu. Framåtsändadet och saktagåendet ska vi köra lite mer, behöver dock lite mer utrymme än vi har här hemma så det kanske blir till att palla sig till klubben imorgon. Inkallning med ställande övar vi hemma, det går bra med boll bakom. Samma sak gäller dock där, vi behöver längre inkallningar! Krypet går faktiskt framåt, ungefär lagom sakta! 😉 Hon kryper lite snett men hon håller hyffsad position så jag är nöjd för tillfället. Snart kan vi börja köra hela kryp med halt. Skall har vi inte övat på ett par dagar (förutom när hon fick spel på Dittes kurs igår! Men mer om det i nästa inlägg). Det har gått bra senaste gångerna så det är nog bara att befästa lite mer kring formen, ska komma ihåg att lära in “nu ska vi skälla” som förberedelse. Platsen är inövad sen tidigare och har alltid funkat bra så där ändrar jag inget nu. Visst hon kan nosa lite och röra på huvudet men det får vi ta som ett långsiktigt projekt. 

Det känns faktiskt lite bättre nu när jag har skrivit ned och har en plan för momenten. Vissa moment vet jag inte funkar så bra, framför allt tungapporten. Så länge jag har det med mig så kommer jag inte göra en stor sak av om det inte går så bra. Hoppet har vi rätt bra koll på så där tror jag det ska lösa sig och i övrigt känns momenten ganska hyffsade just nu. Sen är tävling inte träning så allt kan hända. Vi har inte heller övat så mycket i kedjor som jag skulle vilja men det får också vara ett mer långsiktigt projekt. Efter denna tävlingen dröjer det ett antal veckor till nästa (har inte ens anmält än) så då har vi tid att jobba på det som fattas. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *