Regn är inte ok!

Polka berättade med mer än önskad tydlighet idag att det inte är okej att tävla i regn. Jag vet sen tidigare att hon inte gillar att ligga på blöt mark men att det var riktigt så här illa hade jag inte riktigt räknat med. Vi hade startnummer tre  i lydnadsklass 1 och hann inte värma upp så mycket innan platsliggningen men några snabba lägganden hann vi med. På uppvärmningens lägganden gick bra, kanske lite motvilligt ibland men de funkade. Jag belönade massor för fina lägganden men hon har nog lurat ut att det inte kommer något belöning på tävling. Hon lägger sig fint på platsen, jag var lite nervös att hon inte skulle ta mitt första kommando men det gick bra. “Har hon väl lagt sig ligger hon nog.” tänkte jag. Ack så fel. Efter ca 1o sekunder sätter hos sig upp och sitter tiden ut. Men hon såg rätt besvärad ut tiden ut så hon visste nog att det inte var rätt val men hon ville verkligen inte ligga i blötan. När momenten är slut tittar jag lite på henne och förklarar att det inte blev helt rätt utan att låta arg. Hon svansar runt mig och ruskar av sig så även här tror jag att hon inser att det inte blev helt bra. Eftersom vi inte brukar ha problem med platsen så tänker jag att det måste varit vädret som gjorde det. Tandvisningen sitter hon fint tills domaren lutar sig fram då blir det lite för svårt att sitta kvar, vi behöver öva mer på detta även om jag tycker det är ett rätt tråkigt moment. Vi får en femma på platsen och en åtta på tandvisningen, det känns som rättvisa betyg.

Linförigheten gick  bra! Det kändes som hon hängde med mycket bättre och kändes i allmänhet mycket tryggare på planen. Vi fick en nia med avdrag för att hon sätter sig för långt fram i ett sittande. Hon släpper kontakten mellanåt men det är väldigt mycket bättre än förra tävlingen så jag är så nöjd med dagens prestation i detta moment! Visst finns det mycket att jobba på men hon kändes mer intresserad idag är förra tävlingen. Under läggandet under gång lägger hon sig inte. Kanske borde jag kört dubbelkommando men jag är tveksam till att det hade blivit ett läggande med båda armbågarna i ändå så då hade jag godkänt ett icke ok beteende i vilket fall. Nu berömde jag henne bara inte så även här tror jag hon förstod att det inte blev helt rätt eftersom jag efter alla andra moment berömde henne. Inkallningen gick utan problem med fint sättande, vi fick 8,5 med kommentaren tveksamt utförande. Jag är lite osäker på vad som var tveksamt men visst kunde det blivit ännu bättre. Ställandet är långsamt och hon går en längd efter mitt kommando, vi fick 6,5 poäng. Det är säkert ett rättvist betyg men det är lite tråkigt att momentet inte blivit så mycket bättre. I och för sig stod hon nästan still när jag gick tillbaka vilket ändå är bättre än förut. Sämre än träningen men inte helt oväntat med andra ord. Apporteringen tuggade hon sig genom vilket var väntat. Hon tuggar mycket mindre på träning men det visst vi redan så en sjua var rätt väntat. Återigen ett moment som behöver befästas för att bli stabilt även på tävling. Hoppet gör hon en Polka-grej, sköter sig jättefint men kan inte riktigt sätta alla tassar i marken i ingången vilket ger ett halvt poängs avdrag och vi får 9,5 poäng. En nia på helheten gör att vi är rätt nöjda med insatsen ändå. De betyg jag är glad över är nian på helheten och linförigheten. Linförigheten kändes verkligen bättre och överlag var vi tryggare på plan och det var rätt kul. Film kommer! Frågan är bara hur vi ska träna bort motvilligheten att ligga på blött underlag. Nästa vecka kommer vi också köra ett lydnadsprogram, den gången med kryp och fem minuters platsliggning och vädret verkar inte vara på vår sida. Inte så mycket att göra tills dess men frågan är hur vi ska lägga upp en långsiktig plan för detta framåt. Tål att funderas på.

Väl hemma ville Polka gå upp på altanen och hämta tungapporten. 🙂 Denna gång fick jag hjälpa henne att ta fram den men sen bar hon fint flera meter och lämnade av mycket mer stabilt än på länge! Så skönt att det börjar funka och att hon själv tar initiativ till att hämta apporten! Öronen ligger fortfarande lite väl mycket bakåt för att hon ska se helt bekväm ut men hennes rörelser idag med apporten visar på en större självkänsla så det går nog framåt! 2014-05-11 12.31.23

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *