En vecka senare…

Den där tävlingen var nog en rejäl urladdning för oss, i veckan har vi tagit det lite lugnare. Jag har tänkt på träningen men har inte riktigt orkat skriva ned så mycket eller tagit mig an så mycket av utmaningarna. I måndags tränade vi brukslydnad som vanligt. Det blev ett kort pass men vi hann med lite saktagående som blev riktigt trevligt. Krypet var svårt att få till eftersom hon efter ett steg är ur position, men jag har tänkt om lite och har kört lite med henne vid sidan när jag backar istället. Det verkar funka för hon kryper rakt då. Ska fortsätta jobba med krypet på liknande sätt hemma så får vi se. I tisdags tränade vi sök och vi hade lite nya rutiner som funkade bra. Vi jobbar med att få bättre kontakt i transporterna och bättre inkallning. Det kändes bra så vi ska fortsätta med det. Jag har också tagit med vatten och ger henne under träningen men tillåter henne inte att dricka och bada under söket eftersom hon släpper rullen då. Jag lät henne också göra ordentliga avlämningar för att markera att hon verkligen ska bära hela vägen in. 

I onsdags gjorde vi inget mer än promenader utöver lite shaping i köket. Vi jobbar på att få till ett framåtsändande via en internetkurs. I den träningen fokuserar vi just nu på att kunna stå bakom henne och att hon tittar framåt. För Sookie är detta en lätt uppgift men det är svårare för Polka. I torsdags var jag och Polka på kurs i Motala hos Ditte. En mycket trevlig kväll med fint väder! Vi fick beröm för att det märks att vi jobbar med stadgeträningen och det kändes bra att det märks att det går framåt! De övningar vi jobbade med på kursen var väldigt nyttiga. Ditte hade satt upp påsar, solskydd och presenningar som prasslade i vinden som störning och så jobbade vi med kontakt. Polka jobbade på fint! Vi körde också hoppövningar som var roliga där jag satte henne lite snett men hon hade inga problem att söka hindret. Sen övade vi på att gå in på banan och inte göra som tävlingsledaren, mycket bra övning! Vi övade också på att runda pinne och springa upp på pall. Roliga övningar som Polka gillade. Sist körde vi en platsliggning som gick bra, det var väldigt mycket störning i bakgrunden men Polka låg ganska still. Eventuellt ska vi lägga lite tid på ett bättre läggande och ett mer fokuserat liggande efterhand. Fick även lite tips på att boosta fot-kommandot lite mer för att ge mer uthållighet i fria följet. Ska snart skriva ned min plan för träningen framåt nu. Har en lydnadsetta och en söktävling inplanerad innan sommaren så vi har lite tid att jobba på momenten nu. 

Idag och igår har hundarna fått ta det rätt lugnt, lite shaping men inte mycket annat. Sookie hade fått ett sår i en framtass så hon haltade lite igår men idag är det helt borta. Idag har de busat, slappat i värmen och sent ikväll när åskan och värsta värmen var över gick jag och Polka en mysig promenad. Hon är så härligt följsam när hon får vara lös, vänder direkt så fort jag säger P:et i Polka. 🙂 Vi stötte även på ett rådjur men Polka gick fritt följ just då så hon hade inte tid att kolla in det! Sookie fick också en välbehövlig trimning så nu ser hon riktigt ordentlig ut. 

Image

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *