Lydnadsfokus i veckan!

Mycket av veckans träning har handlat om lydnad, både till bruks och tävlingslydnad. Eftersom jag var sjuk i mitten av veckan så blev det lite mindre tränat då men i torsdags var vi i Motala på kurs. Väldigt kul som vanligt och vi fick nya övningar med oss. En sak som blev tydlig för mig är hur viktiga transporterna mellan och före momenten är. Vi behöver ha med oss det i träningen och få till en stabil transportfot. I torsdags övade vi återigen på ingång på plan och transporter till första momenten, det kändes rätt bra. Polka har ganska bra fokus på mig. Sen körde vi ett gruppmoment och jag valde att testa ett sittande i grupp även om de andra visserligen låg ned så det får väl klassas som ett sittande i egen grupp. Hon satt superfint i två minuter och jag belönade nog ca 4 ggr. Fin stadga också på tillbakavägen. Sen övade vi apportering och vi fick bra tips kring vårt problem med tugg. Vi fick med oss en övning som innebär att hon ska greppa apporten medan jag backar få på varsegod får hon ta några kastade godisbitar. Tanken är att hon själv ska släppa apporten eftersom hon idag är lite ovillig att släppa den. Det kändes som en bra övning, hon har inte så mycket tugg i själva apporteringen utan den kommer i ingången och avlämningen. Vi fick också tips på en övning som ska få till snabbare ingångar: att göra en snurr in i position. Kvällen gick väldigt snabbt och var slut alldeles för fort! Som väl är ska vi dit imorgon igen för ytterligare ett träningspass.

Igår körde vi lite apportering och Polka gjorde några fina vattenapporteringar utan stress och hon kunde leta godis medan Sookie var i vattnet. Idag testade jag att cykla med henne och det gick superbra! Det var kul att se henne springa och jag tror att hon verkligen gillade det, speciellt den delen när hon kunde vara lös. Det ska vi fortsätta med och bygga kondition på så sätt. Vi fick lite spontant vara med på ett träningspass med grannen Ulrika och en tjej till som jag inte vet vad hon heter. Vi fick bra tips kring flera saker! I tungapporteringen ska jag heja på henne mer och verka lite imponerad, och köra ofta för att träna upp nackmusklerna. Vi körde en plats i det våta gräset och det gick fint! 🙂 Vi gjorde även lite kryp i regnet och det var inte så populärt med det gick ok. Fick tipset att placera belöningen i gräset bakåt/under henne för att inte skapa dragningskraft uppåt. Vi pratade också om kamplek eftersom Polka oftare har börjat sikta på mina händer för att sno åt sig leksaken. Det är svårt att lösa men en sak som vi pratade om var att se till att hon inte kan ta omtag utan sno leksaken då. Eller bryta om hon siktar mot händerna.

Imorgon blir det kursdag i Motala och vi ska själva planera vad vi vill öva på. Jag har inte helt bestämt men vet i alla fall att jag vill jobba med det fria följet för att få en mer stabil position. Men eftermiddagspasset känns svårare. Några saker som jag vet att vi behöver hjälp med är fjärren, inkallning med ställande, ingångar, rutan och att få in mer lek i träningen. Det skulle vara kul att fokusera på att hitta bra lekar, gärna med sociala belöningar för att höja mitt värde. Några saker som det vore bra att få till lekar kring är byta leksaker, skapa mer fokus på mig och mindre på leksaker, störningsträna med lek som belöning, av/på lekar, koncentrations/stadge-lekar. Ska fundera lite och får se hur det känns imorgon. I vilket fall tror jag det kommer bli jättekul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *