Hej tungapport!

Åh vet ni vad som hände idag? Polka sprang och hämtade tungapporten på långt avstånd, sprang med full fart in och gjorde en avlämning framifrån! Åh vad nöjd hon var efter det när hon åt massa gott godis. Så himla bra hon var! Hon har verkligen börjat gilla tungen och springer och hämtar den om jag inte gömmer den, så härligt att hon gillar den nu. Hon släpper den fortfarande ibland men idag bar hon fint och med bra fart. Jag tror att vi glömmer det där med avlämning vid sidan och kör framifrån istället. Om vi får till det med ingång efter avlämnandet också kan det här nog bli riktigt bra ganska fort! Härligt! Som vi har kämpat med denna tungapportering!

Saktagåendet gick också riktigt bra idag. Hon går fint framåt och har bra tempo och hyfsad riktning. Nu ska vi bara befästa detta och lägga ihop med framåt-kommandot (som för övrigt inte funkade så bra idag så det behöver vi öva mer på. Krypet gick sådär, det var väldigt varmt och hon gick nog upp lite ibland. Ska försöka filma lite och utvärdera. Men hennes position är väldigt mycket bättre så redan där ser vi framsteg. Ställandet däremot kräver lite jobb. Hopp med sittande testade vi och det funkade bra även om jag bara körde delarna separat. Skall gjorde vi en gång och det funkade ok, hon skällde inte så intensivt men så var det också väldigt varmt så det var ok. Testade en övning med att baka ifrån godisskål och sedan skicka henne bakåt när hon gjorde fina stopp men det funkade mindre bra. Antagligen gjorde jag något galet. Jag tycker också det är svårt att se när det blir ett bra stopp. Testade sen när vi kom hem att jobba med två utlagda bollar och det gick lite bättre. Lite kul att kunna skicka omkring henne och att hon faktiskt lyssnar på ut-kommandot även om hon inte vet att det ligger en boll där.

Fria följet gick sådär idag, hon kändes lite oengagerad och jag glömde att göra några kedjor. Får se till att få till det bättre senare i veckan istället. Att filma krypet, jobba med ställande och göra några kedjor står på schemat för nästa träningspass.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *