Veckans träning

Äntligen måndag! (eller nått..) Helgen var riktigt trevlig och vi hade en urbra kursdag hos Ditte i Motala igår. Väldigt trevligt och lärorikt. Dagen försvann hur snabbt som helst och på kvällen var jag trött! Jag tar med mig många saker från kursen men det som ligger mig närmast just nu är fokus på fritt följ, lek och inkallning med ställande. Polka och jag fick göra några övningar där jag skulle svänga mer höger eftersom jag har en tendens att trycka ut henne och dra åt vänster. Tänkt mer höger även rakt och gör några högersvängar ibland för att få med henne. Ibland även sneda cirklar med en godishand, vänd upp rakt och belöna när hon går rätt. Sätt belöningen mer rakt ned och inte framåt eftersom hon har en tendens att hamna framför.

Vi fick även med oss några bra lekar, bland annat en början till dirigering där hon ska sitta framför mig och det ligger en godis på varje sida som jag sedan bestämmer vilken hon får ta, därefter börjar jag backa och om hon söker upp mig får hon massa belöning hos mig istället för att försöka gå på godis nr 2. Nästa lek handlade om att få henne medveten om bakdelen även åt höger. Där fick vi gå runt en pall åt höger och försöka ha henne framför mig. Vi körde även bytesleken vilket jag tror är bra för att få henne att lyssna bättre på mig.

Flera av de andra jobbade med inkallning med ställande och där fick vi massor av bra tips. Vi ska jobba mer med runda pinne och lägga in ställande i svängen, belöna bakom. En första övning som vi ska börja med redan nu är att backa iväg från matskål med hunden framför mig, om hon följer fint ge varsågod, därefter lägga in stanna när det första funkar. Kul övning som ska bli spännande att testa.

Idag blir det brukslydnad på klubben. Jag tänker mig att vi ska fortsätta köra kryp, fritt följ och kanske ett hopp bara för att det var länge sen. Saktagående  enbart först, spring ut till target (framåt), och köra saktagående efter det. Nästan lite länkning i framåtsändandet med andra ord. Och tungapportering på det, tänk på att låta imponerad och be henne bära lite grann själv i fotposition. Boosta med lek och godis.

Imorgon blir det sök, men det får husse ta hand om för jag är iväg med jobbet. Jag vill att han ska hålla koll på transporterna och ev. köra i koppel. Inte hoppa på figgarna är också viktigt.

Resten av veckan tänker jag att vi hinner med några lydnadspass, lite apportering och två fyspass. Jag får nog planera dem efterhand men fokus kommer i alla fall delvis ligga på inkallning med ställande, fritt följ och lekar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *