Kampanja mera

Tungapporten går framåt, likaså krypet och framåtsändandet – även om det sistnämnda kanske inte utvecklas riktigt så fort som vore önskvärt. De kampanjer jag haft har börjat ge utdelning och det känns väldigt bra. Vi har hittat bra verktyg så nu ska de bara befästas. Nästa utmaning i framåtsändandet är att lägga på störande kommendering så hon inte går på tävlingsledarens kommando. Ska se till att få hjälp med det på klubben på måndag. Att jobba ofta med saktagåendet ska vi nog fortsätta med men vad gäller tungapporteringen kan vi nog tagga ned kvantiteten och jobba mer med fart och avlämningar. Krypet ska nog ligga kvar under kampanj för att få till uthållighet och vi ska såklart också filma! Men samtidigt behöver vi en ny kampanj för vi har en del att jobba på.. och jag tror att det är ganska uppenbart att inkallning med ställande kräver lite jobb. Men det är svårt! Hon har inte snabba ställande och jag får inte till det i övningarna jag testat hittills. Delvis tror jag att jag laddade godisskålen bakom oss lite för lite och gick för fort till stanna utan att ge tillräckligt många “ut” före. Sen vet jag att kasta med boll långt bak ger snabba ställanden så vi får testa dem lite någon dag också. Runda pinne har vi inte jobba med alls än, det ligger också i planen. Ställanden är något som jag tänker att vi verkligen behöver värma upp inför så att det inte blir så hårda stopp på en ouppvärmd hund, därför är den lite svårare än saktagåendet. Det var i och för sig samma sak med tungapporten men det föll sig ganska naturligt att köra några gånger efter promenaderna så jag får se till att göra samma sak med ställandena. 

Idag blev det en cykeltur med Polka. Det är en väldigt trevlig sysselsättning och jag ökade tempot några delar på grusvägen när hon var lös. Totalt var vi nog ute i 30 min varav hälften i travtempo och kanske 5 min i högre galopptempo. Det kändes som en bra runda men trött var hon knappast. Nästa gång måste jag nog utöka ännu mer för att se till att det faktiskt är lite ansträngande för henne. Samtidigt känns det bra att hon utan problem rör sig i hyfsat tempo en halvtimma och ber om att få träna mer när vi kommer hem. Sökträningen kräver visserligen god kondition men jag har inte varit helt säker på hur hon ligger till men än verkar det vara långt till gränsen för vad hon orkar. Igår tränade hon sök med husse och enligt uppgift gick det bra. Tänker mig att vi tar ytterligare ett fyspass till helgen, hon verkar tycka det är så kul. Ska lägga in lite simträning också om det funkar med helgens andra aktiviteter. Imorgon blir det promenader och lydnadsträning efter två dagar med fysisk aktivitet. Fokus kommer då ligga på lekövningar, framför allt byteslek, ställanden, kryp, fritt följ och saktagående. Sak försöka att göra någon kedja också! Upplägg: Lite uppvärmning, några ställandeövningar, fritt följ och boosta fotkommandot, sen en kedja med fritt följ, transport, en slät inkallning, transport, några ingångar från framifrån och därefter en transport med belöning – där kommer även lekövningarna in. Sen kan vi köra lite kryp och saktagående. Jag har inte planerat träningspassen så mycket förut men jag tror att vi kommer tjäna på att lägga lite mer tanke bakom upplägget så det kommer jag försöka skriva lite mer om. Och försöka filma om det går och jag orkar… 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *