Nya planer

Igår kom PM från brukstävlingen i slutet av juni och vi ligger som andra reserv med totalt tre startande i min klass. Med andra ord är sannolikheten att vi kommer med ganska liten. Istället siktar vi nu på att debutera lydnadsklass 2 i början av juli. Det känns faktiskt rätt skönt, en sommar till och bruksmomenten kommer sitta ännu bättre! Nu har vi börjat jobba med de nya momenten i tvåan istället och det känns riktigt kul. Igår körde vi två pass eftersom jag jobbade hemifrån och kunde köra lite träning under dagen. Vi körde lite saktagående och det kändes riktigt bra. Lite ställande med bollkastning som funkade fint och lite kryp som vi filmade. Filmandet gav bra information, bland annat att jag går lite vänd mot henne hela tiden under krypet. Ska också försöka ta upp tempo lite grann för att se om det blir mer flyt. Tränade också lite rutan som också gick ok. Försöker busa lite mer med henne för att hetta upp träningen lite. Vi jobbade också med plastapporten och det gick riktigt bra! Det var nästan inget tugg när jag gjorde lite övningar med omvänt lockande både i rörelse och sittande. Kul! Den ska vi jobba vidare med! 

Idag blev det också lite träning, fokus låg på rutan och fritt följ. I fria följet fick jag in lite mer energi och jag utmanade henne lite med att försöka röra mig bort från henne och med att försöka få henne ur position. Jag tror hon tyckte det var lite roligt att försöka hänga med i mina tvära svängar. Körde också med en boll placerad i rutan som externbelöning och hon har lite svårt att släppa den så det får vi jobba mer med. Men jag är nöjd med att hon hängde med så bra i följet. Vi gjorde också en klicker-övning med en bräda för att få till lite fjärr. Det gick jättebra för Sookie, rätt ok för Polka. Polka blir lite snabb i tassarna och steppar lite mycket i dessa övningar. Ska testa en gång till och se om det funkar bättre annars får vi öva på annat sätt. Jag tycker det är lite svårt att få till både tryck och att hon inte ska röra sig framåt. Ska använda liggtarget lite mer och se om vi kan få lite mer tryck i läggandena överlag. 

Imorgon blir det lite fysträning och vi kan nog få till lite lydnadsträning också. På söndag blir det jaktapportering för hela slanten för då kommer vår träningsgrupp hit och kastar dummies och äter rabarberpaj! Vi hoppas på fint väder och duktiga hundar! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *