Att så och skörda

Det är vad vi gör just nu. Vissa saker har gått framåt, andra behöver nytänk. I helgen blev det inte jättemycket träning. I lördags cyklade jag en sväng med Polka och det gick fint, därefter var vi på kalas hela dagen. Söndagen ägnades åt apporteringsträning vid sjön med trevligt sällskap. Magnus, Ingegärd och Malin kom förbi med sina hundar och körde vattenapportering och lekte lite med fågel. Polka gjorde fina hämtningar men blir stressad och har lite svårt att lyssna. Vi måste börja med lite dirigeringar för att få lite mer kontakt tror jag. Som det är nu jobbar hon väldigt självständigt och jag tror att om vi får till lite mer samarbete i fält så kommer hon vara mer benägen att lyssna även på stopp och inkallning. Hon bar lite fågel men det var lite tveksamt. Med lite mer fart och bus tror jag det kommer lösa sig. På kvällen gick vi en promenad ensamma, Polka och jag. Det var väldigt trevligt, vädret var fint och hon lyssnade så himla bra. 

Image

Idag var vi på klubben för att träna brukslydnad som vanligt på måndagar. Fritt följ funkade bra med position i svängar, försökte jobba med lite snabba vändningar för att få ökad uppmärksamhet och det funkade rätt bra. Försöker även tänka mer på att gå rakt och inte mot henne. Vi körde tungapport som blev mycket bra, vi behöver bara befästa ingången efter och göra momentet tävlingsmässigt. Hon gillar verkligen tungapporten nu och försöker springa och sno den om vi inte lägger bort den! 🙂 Krypet gick superbra! Bara att befästa och lägga in i kedjor nu. Det som löste problemen tror jag var att jag backade i fotposition vilket tydliggjorde positionen, bad henne vänta och belönade framifrån och placerade godisen i marken mellan hennes framben. Belöningsplaceringen gjorde henne mer grundad och att hon får ligga still och vänta på belöningen fick ned aktivitetsnivån. Bra kombo alltså! Sen gjorde vi stora framsteg i framåtsändandet och började lägga ihop momentet som det ska vara och förändrade lite i belöningen. Vi gjorde ett framåt till en riktningsvisare med godis och därefter direkt på ett saktagående. Jag testade att gå fram till henne istället för att hon får springa till mig i belöningarna och lugna, social belöningar istället för godis och boll. Jag tror det kommer funka bra att blanda lite så hon får belöning ibland lite snabbare i separat saktagående och ibland köra det upplägget ovan. Det blev faktiskt riktigt bra och det ser lovande ut för framtiden. Vi gjorde även ett ut- och ett in-hopp som funkade riktigt bra. Det är kul när det går framåt! Nu känner jag att brukslydnaden är lite mer under kontroll, det är istället söket som är lite svajigt eftersom hon inte riktigt lyssnar på mig när hon är i arbete. Imorgon blir det sökträning så då får vi se hur det ser ut. Framåt behöver vi fokusera mer på fjärr, rutan, lägganden, ställanden (under inkallning), fritt följ och träapporten. 

Jag körde även lite platsapport och träapport och fick till långa sekvenser utan tugg!!! Åh, vad härligt! Daniel och Sookie blev kommenderade för en lydnadsetta och Sockan skötte sig så himla bra! Lite nosande men i övrigt tror jag hon imponerade lite på vissa av åskådarna. Hon har så fina moment när hon väl vill! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *