Sommarträning och rutkampanj

Nu när midsommar är över får väl det verkligen räknas som sommarträning! I tisdags körde vi sökträning och det gick både bra och dåligt. Fina skick på bergssidan och superfina inkallningar!! Sämre är att hon släpper sin egen rulle alldeles för tidigt och skicken på andra sidan blev lite grunda. Till nästa gång ska vi testa svenskrullen för att se om hon gillar den bättre. 

I torsdags var vi i Motala för sista tillfället på tävlingslydnadskursen för Ditte. Det är så kul att åka dit och gå kurs! Polka gillar det verkligen och hon är duktigt! Denna gång övade vi fjärr på lastpall, fritt följ, apportering och runda pinne. Fria följet fick jag hjälp med att klicka när hon gick rakt och det var en väldigt bra övning för oss eftersom jag har svårt att se när hon är rak. Fjärren gick ok och jag lägger mycket tid på stadga vilket känns vettigt. Skiftena går inte jättefort men de funkar bra och hon gör sig sällan framåt mer än några centimeter då och då. Ditte hjälpte oss med att stärka våra lägganden och vi fick med oss tre bra övningar med liggtarget. Hon gillar targeten och vi får ibland till riktigt fina lägganden! Vi gjorde även gruppmoment: sittande i grupp gick jättefint, platsliggningen blev hon lite störd av nått djur och hon nosar tydligen när jag lämnar henne så det behöver vi jobba på. 

Idag har vi kört lite linjetag på promenaden och på något av linjetagen blåste jag stoppsignal och hon stannade superfint! Fina inkallningar också, samt att jag körde ett ut-kommando med ganska långt bort placerad dummy. Riktigt duktig var hon! Hemmavid körde vi lite lydnad och försökte jobba vidare med rutan. Jag tror hon börjar få lite bättre förståelse för rutan och framför allt en hel del dragning till den. Det är väl bara att kampanja och jobba vidare med den. Jag ska sätta upp en ruta med enbart koner även på framsidan och jobba med belöning i mitten på den också. Hon måste få lite mer generaliserad förståelse för just konerna och skicka till rutan med lite längre tid mellan. Vi jobbade lite med liggtargeten och träapporten och hon gjorde så fina apporteringar med bara små, enstaka tugg i vändningen i ingången. Så mycket bättre det har blivit! Jag är lite stolt över att jag kom ihåg att köra en kort kedja också. Det blev lite fritt följ kombinerat med ett läggande under gång och två fjärrskiften. 

Imorgon blir det ett fyspass, det blir det första och enda för denna veckan. Igår och idag blev det lite längre promenader men tyvärr har det inte hunnits med mer fyspass än så, jag får väl skylla på midsommarfirandet som tog massa hundträningstid i anspråk! 😉 Vi hinner nog med några skick på rutan också samt lite fjärr. Det är nog tid att börja jobba med lite dirigering också snart. Det skulle vi nog tycka vore kul båda två! 

Midsommar firades i här hemma i Sixtorp med vänner. Hundarna skötte sig fint men tyckte vi var vakna alldeles för länge. Det var en kall midsommar afton men nu är det faktiskt sommar på riktigt!

Image

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *