Nej det går inte så bra just nu

Jag är lite ur form. Polka är lite trött. Rutan är svår. Äsch. 

Det är ganska typiskt, jag trodde rutan satt rätt bra och sen anmälde jag till tävling och upptäcker att den inte alls är särskilt befäst. Så vi kör vår rutkampanj men det går inte särskilt mycket framåt. Vi kampanjar lägganden och de går kanske bättre. Jag vet att jag inte är på topp just nu så jag försöker hålla det enkelt men jag har svårt att låta bli träningen ändå. Så jag ska försöka fokusera på det positiva eftersom det överlag inte känns särskilt bra med träningen. 

Det som går bra: Lägganden på nära håll, många av dem blir riktigt bra med fint tryck. Tack vare liggtargeten har de blivit mycket bättre. De funkar sämre under gång men vi är inte där än egentligen i träningen. Men tillbaka till det som går bra, lägganden på när håll stående funkar alltså bra och vi ska fortsätta med det. Jag behöver nog generellt sett få upp henne i aktivitet för att få till snabba utföranden. Vi ska försöka jobba lite mer i belöningssystem utan paus och därefter ta lite paus för att ge henne tid att andas.

Fjärren har faktiskt blivit en fjärr. Från att ha haft svårt att ta kommandon på håll och rört sig framåt har vi nu en fjärr som är stilla och fungerande men inte snabb på fullt avstånd. Vi har börjat jobba med ställanden och de går bra men än så länge bara nära framifrån. Något som är viktigt att tänka på för mig är att belöna omväxlande från vänster och höger annars får jag konstiga tassrörelser. Bra att köra lite omvänt lockande också för det låser tassarna på ett bra sätt. Tanken är att köra med låsta baktassar eftersom hon sätter sig fint upp bakåt naturligt.  

Hoppet är jättebra. Apporteringen funkar rätt skapligt. Hon tuggar mycket mindre, inget vid omvänt lockande. Ingångarna kunde vara bättre men de är helt ok. Dessutom har hon kunnat släppa apporten i farten och ta leksak för första gången idag! 🙂 Fria följet är ojämnt men ibland riktigt trevligt. Vet inte riktigt hur jag ska jobba vidare med det, får ta det på kurserna som kommer i sommar. Vi har börjat med dirigering och det funkar ok. Det jag måste tänka på är att busa upp henne lite och se till att hon får självförtroende i övningen. Hon har fått börja bära vittingspinne men det är svårt att öva med båda hundarna inne. Det blir för mycket konkurrens och stress så det måste jag öva ute med lite mer lugn för att inte stimulera till tugg. 

Det som var dåligt igår var framför allt att jag valde att träna i paddocken trots att det visade sig vara högt gräs och klöver. Hon kunde knappt se rutan men jag tänkte att det inte gör så mycket utan det handlar om att springa rakt fram men det var just det hon inte gjorde. Hon började nosa och leta efter något, troligtvis eftersom det brukar ligga en leksak eller target i den. Istället körde jag ett framåt-kommando och det funkade bra. Samt att jag la leksak i rutan några gånger. Någon gång ska det väl lösa sig. Fria följet var inte så bra, men jag skyller det delvis på det höga gräset som tydligt störde henne. 

Jag tror att Polka kommer börja löpa snart. Hon är lite flummig och blir snabbt trött. Min plan för träningen den närmsta tiden är att köra korta, snabba pass med mycket  belöning. Roliga saker och inte lägga tid på sånt som vi har svårt för, alltid göra det lite extra lätt. Fokus på att få till rolig träning med mycket energi, inte att komma så långt. Och bada mer! 🙂 Image

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *