Mest sommar och lite träning

Det är varmt och somrigt. Vi tränar lite men mest njuter vi av sommaren. Det är väldigt varmt på dagarna så vi har inte tränat så mycket men lite har vi jobbat med. Polka är väldigt löpig just nu men hon blir även väldigt hungrig så hon är väldigt motiverad. Det vi har jobbat med är bland annat rutan där förståelsen har blivit mycket bättre. Hon springer nu riktigt fint rakt fram och stannar på kommando och verkar ha fattat rutan lite mer. Nu har jag bara kört hemma så vi behöver ta ut lite längre avstånd på bortaplan för att se att det funkar på riktigt.

Vi jobbar även med fjärren och där är avståndet svårt. Vi får till fina lägganden nära men inte så fort jag kommer ut på mer än två meter. Får fundera på hur vi ska gå vidare där. Vi har kört läggande under backande och gång och de börjar funka fint. En annan viktig sak vi har jobbat med är positionen i fotgåendet. Genom att träna mycket vänstersvängar på stället och även lägga till att backa ett steg har jag fått till att hon går mycket rakare. Ibland hamnar hon till och med lite bakom mig men just nu är det helt ok. Jag tror inte det kommer bli ett problem i långa loppet. Vi har börjat nosa lite på vittringen (haha..!) men det är lite svårt att jobba med eftersom det kommer tugg om hon går upp för mycket i aktivitet vilket det ofta blir när jag tränar inne med båda hundarna. Dessutom har jag slarvat bort flera vittringspinnar. Just nu har hon fått bära pinne utan att tugga och leta upp pinne under handduk för att tänka med näsan.

I övrigt har vi badat med hundarna både igår och idag och de har fått simma ganska mycket. Så himla roligt! De älskar verkligen vatten och har skött sig fint med båda stadga och varit tysta i apporteringen i vatten. Så även om det inte har varit så mycket träning har det tydligt gått framåt. Rutan är mycket bättre, vi börjar få fina ställanden i fjärren, sitten är helt ok, läggandena fina på nära håll, ligg från stå är bra med hjälp. Jag har insett att jag har väldigt höga krav på hennes lägganden och behöver fundera på var jag ska lägga ribban på lägganden i olika situationer. Ska även testa med lägganden med belöning placerad framifrån och där jag börjar röra mig in i fotposition.

Om några dagar är det dags för kurs och det jag vill öva på där är bland annat: rutan – hur gå vidare? Fjärren – hur få ut avstånd? Lägganden – vilken nivå av krav för olika lägganden? Fotgående – balansera position och engagemang. Apportering – jobba vidare utan tugg. Vittring – hur jobba vidare? Ställande – hur få till under inkallning?

2014-06-25 14.52.14

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *