“Tänk om alla hundar såg ut så här…!”

I tisdags var Polka på fyskoll hos Marie Söderström och fick högsta betyg på alla områden. Jämnt musklad, fina rörelser och inga konstigheter någonstans. När hon dessutom lyfte tassarna och seglade sakta och högt över ett litet räcke på vägen tillbaka från parkeringen där Marie kollat på hennes rörelser kändes det lite som att hon bara ville visa vad hon kunde! 🙂 Marie önskade att alla hundar såg ut som Polka så det får räknas som ett bra betyg! Polka fick inga förhållningsorders utan vi ska öka på konditionsträningen enligt Maries förslag och jag ska tänka ut en träningsplan. 

Vi tränade sök för första gången sen i våras i tisdags. Det blev fyra skick på fyra figgar eftersom vi hade ont om mark då det var trångt i skogen. Helt ok för oss eftersom vi inte behövde mer som första tillfälle tillbaka. Fokus blev på att hålla i lösrullen hela vägen in och att följa med mig i transporterna. Polka kunde lämna figgen för att följa med mig innan hon fick belöning hos figgen och vi hade superfina transporter! Så himla skönt att de bara plötsligt funkar! Så plötsligt är det kanske inte, vi har tränat mycket jaktfot hemma på promenader men det är fantastiskt att se att det faktiskt funkade även i skarpt läge! 

Ikväll är tanken att vi ska åka till Söderköping och träningstävla lydnadsklass 2. Problemet är att det med största sannolikhet kommer regna hela kvällen och eventuellt även åska. Polka är inte förtjust i regn och blött underlag så delvis känner jag att det är lite vanskligt att “debutera” i sämsta underlaget. Samtidigt behöver vi träna på att tävla i regn så det är väl inte så dumt egentligen. Vi får se hur prognosen ser ut senare och hur Daniel känner. Jag har sovit dåligt och varit på helspänn hela dagen, helt i onödan oavsett om vi åker eller inte. Resultaten spelar ingen roll och det ska bara vara ett trevligt tillfälle. Det är lite av denna anledning som jag vill ut och tävla även om inte alla moment sitter 100%-igt. Genom att tävla tror jag utan förväntan på att ta ett första pris tror jag att tävlandet kommer avdramatiseras och det kommer bli mer avslappnat och kul – så som jag vill att det ska vara. Om vi åker ska jag tänka på: 

  • momentrutiner – plats, ruta och fjärr. 
  • Inte stressa i svängarna och förbereda halterna i fritt följ
  • Glad och avslappnad genom hela programmet! 
  • Köra en fjärr på 3 m – kom ihåg att säga till innan tävlingen! 
  • Belöna ordentligt efter programmet!

Övriga moment förutom fjärren känns inte farliga. Vore skönt att ta oss genom ett program och känna att vi håller ihop rakt igenom. Vi vet att fjärren inte sitter helt men jag tänker mig att det kommer lösa sig, nu funkar skiftena hemma i köket på 7-10 m så snart sitter de även utomhus i kedja. Det var mycket värre för bara någon vecka sedan då hon inte skiftade alls så även hemma i köket så fort avståndet blev över fyra meter.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *