Träning i regn!

I fredags blev det lite träning på att hämta dummies på fältet utanför oss. Det gick bra och Polka tyckte det var himla roligt!

Vi var borta i lördags på dop i Göteborg så därför blev det mer träning på söndag. Polka och Sookie fick var sitt spår på fältet, de var inte så långa men tanke var att öka på precisionen på båda. Sookie spårar långsamt, långsamt – helt olika från hur hon var som unghund. Hon behöver nog spåra lite mer ofta och hitta formen igen. Polka spårar intensivt! Och snabbt! Vet inte hur bra det var med ett precisionsspår nu med tanke på hur länge sedan det var vi spårade. Hon missade en naturpinne men plockade resterande fem på ett bra sätt. Vi körde även ett lydnadspass när det började regna. Träningen gick bra men hon ligger inte lika stabilt som i torrt väder. Vi övade lite bruksmoment, skallet gick bra, tungapporten behöver förstärkas igen men det ska nog lösa sig. Krypet är nog det som funkar sämst just nu, men vi får jobba med det och hoppas det kommer igång. Inkallning med ställande jobbade vi med genom att placera ut en matskål bakom henne och kalla in och ibland skicka på matskålen med ett “ut”, ibland belöna hos mig och någon gång med ett stanna. Funkade rätt bra på kort avstånd. Vi gjorde även lite rutan och konstaterade att hon har lite lättare att springa ut åt höger eftersom hon springer till mitten och sen vänder upp åt höger. Ett bra konstaterande och nu ska jag börja belöna bakåt/vänster för att styra in henne lite mer åt vänster. Vi testade även lite fjärr och det gick mycket bättre. Fick fina uppsitt på 7-10 m håll. Testade lite inomhus idag igen och då gick det mycket sämre igen…Efter lite försök så fick jag till några bra skiften på lite avstånd igen. Det är konstigt att det blir så svårt för henne ibland. Det som var skönt idag var jag att lyckades lösa knuten och fick till lite bra skiften trots en låsning. Nyckeln var att leka bort det och göra det lätt och belöna stort. Vad jag däremot blev lite osäker på var att hon inte ville krypa, det brukar inte vara ett problem men nu gick hon upp nästan direkt. Hoppas det hängde ihop med låsningen och att det var lite tillfälligt. Hon hade andra fysiska symptom så det bör inte vara kroppsligt men jag ska hålla ögonen lite öppna.

Ikväll åker vi till brukshundsklubben för lite träning. Det vi ska träna på är platsliggning, fritt följ + ingång på plan, inkallning med ställande, skall, framåtsändande, rutan, fjärr, kedja med apportering, hopp, följ och fjärr + någon mer kedja med läggande under gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *