Tävla eller inte?

Det är ständigt ett avvägande mellan om vi borde träna eller om vi är redo att tävla. Nyss funderade jag kring om vi var redo att starta klass 2 och nu är det då söktävling klass högre igen som är på tapeten. Trots det kassa resultatet på träningstävlingen känner jag mig mycket tryggare med mitt beslut att anmäla till klass 2 i Boxholm och Motala. Vi har fått bättre kedjor med alla moment och jag tror att det kommer gå ganska bra. Rutan är inte helt stabil men den funkar hyfsat även i kedjor och på nya planer, fjärren går bättre och bättre för varje dag, även i kedjor. Men brukset… Vi har inte tränat bruksmomenten på nästan hela sommaren och därför känns det lite vågat att ge sig på högre klass igen samtidigt som vi är bättre förberedda nu och förra gången blev verkligen inte någon katastrof. Om jag tänker genom hela momenten ligger vi till så här:

Söket – vi testar nu med svenskrulle och det funkar bra. Inga stora osäkerheter och transporterna är väldigt mycket bättre. Nu ska vi börja återuppta egen rulle, dolda figgar och finlira på transporterna. Det enda orosmolnet är egentligen om hon kommer fortsätta släppa egna rullen och om hon har konditionen.

Upplet – det har vi inte kört så mycket men det ska vara en lätt match så länge orken finns kvar.

Lydnaden:

Fritt följ – tja, det är som det är. Helt ok för brukset om det inte regnar eller skulle strula.

Kryp – osäkert i dagsläget. Men vi har jobbat med det tidigare och fått det att funka så det bör gå hyfsat lätt att åtgärda.

Inkallning med ställande – körde vi igår med bra resultat. Skall bara befästas

Skall – bör funka helt ok.

Tungapportering – åh, suck. Men som med krypet – det krävs en insats men det bör gå att få lika bra som senast åtminstone.

Framåtsändande – saktagåendet funkade rätt bra igår, med tanke på att vi inte övat på länge så bör det gå bättre än senast.

Hoppet – inga problem, ska bara få ut avståndet lite efter första hoppet.

Platsen – ska inte vara problematisk om det inte regnar. Behöver dock kollas av med dold förare och skott.

Vi har rätt mycket träningstid inplanerat framöver så jag tror vi kommer hinna jobba en del på många av momenten. Samtidigt kommer det två lydnadsklass 2 tävlingar innan som också måste tränas till. Problemet är att efter tävlingen här hemma så blir det svårt att hitta andra lämpliga tävlingar så det vore skönt att få en tävling till i höst. Fast det finns en söktävling den 28 september vilket betyder att jag i så fall missar lydnadstävlingen här hemma. Det kanske det är värt…? Hmm… Vore skönt att få lite mer tid att träna samtidigt som jag är rädd att vi aldrig kommer kännas helt klara för att starta och det är synd att missa en tävling hemma där allt känns lite tryggare. Svårt, svårt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *