Spårträning och knutlösning

Idag blev det lite brukslydnad på förmiddagen och spårträning på kvällen. Vi körde kryp som gick rätt bra, fokuserar på kort sträcka med rätt position och låg intensitet. En platsliggning i regn på två minuter funkade bra. Skall-övningen funkade ok, hon börjar skälla lite tidigt och skäller med lite låg intensitet men det funkar rätt bra överlag. Vi ska öva på tystkommando och ihållande skall fortsättningsvis. inkallning med ställande med matskål bakom funkar helt ok, ska tänka på att placera matskålen lite längre bak när jag får möjlighet till en större plan. Bäst idag var tungapporten! Det gick lite vingligt fram till efter under en inkallningsövning då hon på springer fritt och råkar passera tungen, plockar upp den och spring fint in och lämnar av den! Superbra var det! Med tanke på hur lite vi har kört den sen sommaruppehållet och att hon redan självmant plockar upp den är det helt klart ett bra tecken. Vi gjorde även några enkla fjärrskiften på ca 7 m avstånd som var superfina samt några läggande under gång som är ok så länge jag backar men funkar sämre i fotposition. Hela passet tog kanske 20 min och det var lagom långt, då hann jag även träna Sookie lite emellanåt. Det känns som vi har löst de knutar vi har haft problem med ett tag. Skiften på avstånd funkar nu så länge jag gör det tryggt för henne och motiverar på rätt sätt, samma sak med krypet. Det som känns mest osäkert nu är ju framåtsändandet. Vi övade lite saktagående och framåt-springande i kombination idag med mycket hjälper. Det är ju långt ifrån klart men det känns som vissa saker ändå sitter rätt bra. Kanske kan det fixa sig någorlunda relativt snart. 

På kvällen fick hundarna var sitt spår. Polka fick ett spår i skogen bakom oss, har väldigt svårt att avgöra hur långt det blev men det landade nog på 800 m i alla fall med en liggtid på uppåt 80 min. Upptaget blev lätt, hon vindade in redan innan vi kommit på spåret så det var nog lite väl lätt egentligen. I början av spåret måste jag hålla tillbaka rätt mycket eftersom hon ligger på väldigt mycket. Jag var duktig och kom ihåg att ta med vatten vilket hon faktiskt drack två gånger under spåret. Hon vinglade rätt mycket två gånger och hade svårt med spetsvinkeln men eventuellt kan jag ha förvirrat henne lite där och misslett henne. Generellt har hon ett mycket bra spårande och hade nog bara missat en pinne idag om jag inte hade hjälpt henne över den. Hon markerar pinnarna bra men är inte så intresserad av att lämna av dem, spåret drar framåt. Vi behöver spåra lite mer men jag tror vi skulle klara ett högre spår utan större problem om några veckor. Med tanke på hur bra lydnadsmomenten utvecklas så är jag allt lite sugen på att anmäla till högre klass spår på hemmatävlingen i september. Jag har till på fredag på mig att anmäla…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *