Lydnadskurs och bruksplanering

Igår var vi på lydnadskurs i Motala. Trevligt som vanligt. Vi fick göra en följsamhetsövning som gick ut på att gå mellan två matskålar, följde hunden fint även i halt skickade vi till (rätt!) matskål. En bra övning som vi ska fortsätta köra hemma. Polka var som vanligt väldigt taggad när vi åker dit, vi gjorde tre skick på rutan varav två med target och alla tre gick superbra förutom att hon tjuvade en gång. En störningsövning gjorde vi också där jag belönade kontakt när vi gick runt folk i en ring. Sist körde vi även platsliggning där jag fokuserade på att hon skulle ligga helt still. Det gick rätt bra men hon hade lite väl hög belöningsförväntan emellanåt. 

Idag har vi övat lite lydnad i två korta pass här hemma. Testade efter tips från Ditte om att använda både target och belöning framför i nedläggande i fotposition och det funkade nog rätt bra. Vi ska fortsätta med det och lägga lite tid på läggandena varje dag. Varje dag tränar vi även med tungapporten. Igår gick det jättebra, idag gick det helt ok. Hon gillar den bättre och bättre (igen) men slarvar och tappar den när hon blir det minsta osäker eller stressad. La in en hel apportering i slutet av en kedja idag och det var rätt osäkert. Ska fortsätta lägga in tungen i kedjor men göra det lättare och förberedda henne bättre. Vi har jobbat med krypet men behöver lite mer struktur där tror jag. La in det i en kedja idag under backande men då gick hon upp i sista delen så det var för långt. Måste se till att kedjorna blir lite bättre och enklare i fortsättningen! Det som funkade bra däremot var fjärrskiften! Vi gjorde två på säkert sju meters avstånd och de var fina och trygga, även i kedja! Fria följet var också riktigt fint, däremot fuskar hon på läggande under gång. Ska göra dem under backande i kedja istället. I helgen blir det träning både lördag och söndag. Till dess har jag tänkt öva på detta: 

Moment att förbättra utanför kedjor:

Inkallning med ställande, lägganden- i och ur fotposition, kryp -backande och fotposition, skall, tungapportering, framåtsändande, fjärr – flera skiften, följsamhetsövningen från kursen, platsliggning – synlig och osynlig förare

Moment att lägga in i kedjor:

Hopp, apportering, fritt följ, skall, kryp – kort och backande, tungapportering med belöning, läggande under gång, inkallning, rutan, fjärr med belöning

+Spår och uppletande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *