Träningshelg!

I lördags var det träningsdag på brukshundsklubben hemmavid. Det blev rätt mycket träning och det mesta gick bra. Det var blött och småregnade hela dagen men det påverkade faktiskt inte träning så mycket som man kunde ha förväntat sig. Vi körde genom många olika moment under dagen, mest nöjd är jag nästan med framåtsändandet där vi fick till rätt bra framåtspring och saktagående. Snart kan vi sätta ihop momentet helt och hållet. I övrigt har vi mest problem med läggande under gång, jag funderar på om det beror på att hon vill ha för mycket ögonkontakt med mig och lägger sig snett och knappt alls då hon blir osäker så fort hon inte kan se mig. Ska fundera lite på det och testa lite olika metoder, som det är nu funkar det enbart med stort kroppskommando. Tråkigt att det gått åt fel håll… Men det var mycket annat som var bra, vi fick göra några kedjor med apportering, rutan och fritt följ med kommendering. 

2014-08-23 15.42.51Igår var vi i Askersund på träningsdag och det var väldigt trevligt. Det blev ingångar på plan och kommendering. Det gick överlag rätt bra, hon tappar en del i fotgåendet och fokuserar på annat så det måste vi verkligen fortsätta att jobba med. Vi körde någon tungapportering och inkallning med ställande, tungen gick bättre än inkallningen. Måste tänka vidare lite där. Vi gjorde även en mingelövning där hon skulle ha fokus på mig och den gick mycket bra. 

Det är ingen större idé att försöka komma ihåg allt vi övat på, så istället så fokuserar jag på vad vi ska öva på under veckan som kommer. Fokus kommer ligga på kedjor och brukslydnadsmoment. 

Moment i kedjor: apportering (med omvänt lockande), rutan, fjärr, fritt följ, inkallning, läggander under gång, läggande i fotposition med hjälp

Moment utanför eller i lättare kedjor: kryp (endast ett steg), tungapportering, inkallning med ställande (testa med boll igen istället, alternativt kortare med mer laddning till matskålen), skall med belöningen på marken, framåtsändande, fjärr med target, platsliggning med fokus på att ligga still snarare än uthållighet.

Vi ska även träna sök på tisdag och spår på onsdag. På söndag ska vi göra några korta upptag av spår och näringsspår för att få upp noggrannheten.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *