Intensiv träningsvecka och födelsedag

I måndags tränade vi lite hemmavid men inte mycket – vi tog det rätt lugnt efter träningshelgen. I tisdags var det sök och det gick bra! Polka fick fyra figgar och två tomslag. En gång fick hon ta sin egen rulle och med hjälp av ett omvänt lockande fick jag henne att förstå att hon skulle hålla i den ända in. Fint jobbat! Det var dessutom Polkas födelsedag!

 10647222_10152381268008237_3065045408678362424_n (1)

 

I onsdags var vi och spårade tillsammans med Marianne och Enzo. Det var trevligt även om Polka slog en del i spåret och tappade bort sig någon gång. Troligtvis var det svampplockare som förvirrade henne men så kan det blir på tävling så det är något vi behöver jobba på. Spåret var 1000m och hon jobbade på bra men var lite trött i slutet så vi behöver jobba mer med uthålligheten. Hon fick dock med sig alla pinnar på ett väldigt bra sätt! Vi gjorde ett upptag som gick ok, det var lite trassligt att ta sig till spåret men hon letade bra och hittade det åt rätt håll snart. Igår var vi på lydnadskurs i Motala och övade på följsamhet, att skicka runt pinne, platsliggning, ingång på plan och mingelövning. Polka var glad och duktig. Hemmavid har vi i veckan tränat kedjor med apportering, fjärr, fritt följ, rutan och läggande under gång. Våra lägganden har blivit mycket bättre och vårt läggande under gång funkar rätt bra. Vi jobbar med targetmatta även där och det funkar bra. Vi jobbar med krypet och tungapporten också och det går framåt. Tungapporten släpper hon fortfarande ibland men hon bär den glatt och avlämningarna är rätt ok nu. Krypet behöver vi utveckla nu, ska testa att göra ett steg backande, ett steg i fotposition och ett steg backande för att få till tempo och position. Vi behöver verkligen träna inkallning med ställande och framåtsändande! Ska nog ta mig till ridbanan idag eller söndag och träna lite på de två momenten. Idag tänkte jag öva lite spårupptag så jag ska lägga några riktigt korta spår som hon får leta upp, tanke är att hon ska lära sig att söka rakt fram tills hon hittar spåret och väljer rätt håll. 

Idag ska vi också checka av momenten inför tävlingen imorgon. Jag tänkte köra lite rutan med target, apportering med hjälp, läggande under gång med taget och fjärr med target och även lägga in dem i kedjor med fritt följ och inkallning. Vi kör nog lite kryp, skall och tungapportering också om det finns tid och energi till det. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *