Tävlings(o)ro

Först: vi gjorde fyra spårupptag idag. Det första spåret blev ett bakspår men när jag rättade henne tog hon direkt rätt håll och blev glad när hon hittade snusdosan och dessutom kom på hur man öppnar dem! 😀 Andra spåret fick hon på 10 m avstånd och gick rätt direkt. Tredje spåret fick hon leta 20 m och gick först fel men vände sedan självmant och tog en runda runt ett träd och hittade spåret rätt. Sista spåret var lite lättare och låg nog på 15-20 m och det tog hon direkt på rätt håll men svängde av från spåret och ville gå åt fel håll… Troligtvis hade ett djur gått åt andra hållet men jag hoppas att hon lärde sig av att belöningen låg i mitt spår. Till nästa upptag ska jag börja öka avståndet och försöka ta ned tempot lite genom att hålla tillbaka i linan.

Imorgon är det lydnadstävling och jag hade hoppats på bra väder men nu verkar det kunna regna… Suck! Samtidigt är det bra för mina förväntningar blir inte så stora. Platsen bör inte vara problematisk om det inte regnar men det värsta som kan hända är att hon sätter sig upp som hon gjorde i våras på en regnig plats. Fria följet kan bli lite hur som helst, men inte sämre än i Söderköping. Jag ska belöna upp följet massor på uppvärmningen, likaså lägganden både i fot och under följ. Läggandet ska jag tänka på att inte göra kroppsdk och försöka se till att hon lägger sig. Apporteringen är inte så mycket att säga om, rutan likaså – går de bra är det bra men de kan finnas lite problem i kedjor så jag får vänta mig lite vingelmån. Hoppet bör funka bra, fjärren får jag förbereda som vanligt och enbart ge kommandon när hon har fokus på mig samt vara beredd på att göra dk. Mitt mål är en bra känsla på plan och bättre resultat än Söderköping samt att ha kul belöning efter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *