Framåtsändande och sök

Det blir en del bruksfokus nu, dels för att jag satsar på högre klass om knappt två veckor och för att momenten i tvåan känns mer säkra. Igår var vi på brukshundsklubben och tränade lydnad. Vi tränade följ och det gick väldigt mycket bättre än på tävlingen. Vi fokuserade en del på framåtsändande och hittade lite nycklar. Saktagåendet är bra nu! Det sista som fattas är övergången mellan framåt och saktagående. Efter testande av olika metoder kom vi fram till att kort avstånd till riktningsmarkören så jag kom nära henne gjorde att hon gick över fint i saktagåendet. Vi ska öva det mer i veckan och se om vi kan få till en fin övergång, sen tror jag momentet kommer funka rätt hyfsat. Krypet går ok, fortfarande lite väl snabbt men bättre i position. Det gick riktigt fint igår, hoppas det håller i sig. Skallet och tungapporten gick bra, detaljer kvar men de funkar. Hon är lite långsam i upptaget men hon tar den och bär hela vägen vilket är väldigt bra! Vi körde också några kedjor med rutan, apportering och läggande under gång. De gick bra men hon har tappat lite position i rutan så det behöver vi jobba med, igår körde jag enbart med target för att tydliggöra positionen för henne. Jag försökte belöna upp transporterna och leka mer med henne och det gick rätt bra. 

Idag inledde vi eftermiddagen med ett uppletande. De första två skicken gick fantastiskt! Direkt hittade hon två föremål! I andra änden av rutan gick hon direkt ut och tog föremålet som låg längst ut, sen tog det ett bra tag innan hon hittade sista föremålet. Hon har lite svårt att hitta föremålen som ligger på mellanavstånd. Men hon jobbade på fint och kämpade bra. Efter detta åkte vi iväg på sök som gick mycket bra. Hon fick fyra figgar och två tomslag. Tre gånger fick hon tag sin egen rulle och det funkade bra förutom att hon släpper den för tidigt två gånger. Den sista gången höll hon i hela vägen efter att jag påminde henne, ska tänka på det i fortsättningen också.   

 polkasok 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *