Lydnadstävling i Motala!

Idag var vi och tävlade lydnadsklass 2 i Motala. Vi fick startnummer två och det kändes bra inför platsen. Platsen fick vi lägga om då en av hundarna gick upp och lekte med en annan hund. Polka låg fint båda gångerna även om hon nosar lite. Efter platsen körde vi lite uppvärmning men konstaterade att vi inte behöver så lång tid att komma igång. Vi gjorde en ingång på plan som var avslappnad men hon hade inte riktigt så bra fokus som jag skulle vilja. Fria följet gick bra, en gång satte hon sig inte och vi hade några sneda sättanden men hon följde bra! Så himla skönt!! Läggandet gör hon lite långsamt och nosade en del men hon gör i alla fall momentet. Inkallningen får hon syn på något vid sidan som stör henne, både när jag lämnar och i ingången. Vet inte riktigt vad som hände… Apporteringen spårade ur, fin fart ut och in men sen springer hon bakom mig, tappar föremålet och lämnar av det stående. Nåväl. Rutan var ok, bra fart men mycket nosande. Det som kände bra i alla de här slarviga momenten är att hon följde fint mellan momenten! Hoppet gick fint, lite snett sittande. Fjärren gick bra men lite sakta. En gång var hon på väg att kolla in en låda vid sidan av men kom till mig istället när jag kallade på henne. Känslan var bättre denna gång även om vi nollade ett moment och inte fick så bra på vissa andra.

Det känns bra inför nästa helg även om det är helt andra moment. Följet är ungefär samma men sen är det mest bara svåra moment… I veckan ska vi träna spår imorgon plus lite kedjor av moment och platsliggning med skott. Vi ska öva framåtsändande med inkallningssignal, inkallning med ställande och boosta fria följet lite. Sen kan vi gärna kedja skall, hopp, tung och kryp. Hoppas vi hinner detta utan att spåret blir alltför gammalt. Sen i veckan får vi jobba vidare lite med lydnadsmomenten, vi har sök på tisdag samt lydnadskurs på torsdag. Eventuellt kör vi lite spårövningar på fredag men vi får se lite hur det känns. Jag tror vi ska göra mycket kedjor i veckan och blanda att belöna olika moment för att stärka upp dem. I tungapporteringen ska jag först se till att hon tar upp apporten snabbt och därefter tänka på avlämningarna. Krypet ska jag köra blandat backande och rättvänt. Ställandet övar vi upp med hjälp av bollkastaren. Skallet ska vi grunda lite mer med hjälp av belöning på marken, gärna vid sidan eller framför. Framåtsändandet övar vi övergångar med hjälp av riktningsvisare, väntakommando och saktakommando.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *