Dålig uppladdning

Igår tränade vi på BK och fick ett spår av en annan tjej som också ska tävla i helgen. Det var ingen bra dag överhuvudtaget och träningen gick således inte heller bra. Vi gjorde lite följ, framåtsändande, inkallning med ställande och lite kryp och skall. Det gick rätt ok men jag var verkligen inte på topp. Sen gick vi spåret och det sket sig rätt bra det med. Vi kom runt med tre avbrott, varav två med lätt psykbryt från min sida och ett gyttjebad åt Polka. Hade det inte varit lite snitslar här och var hade vi aldrig tagit oss runt. Det jag tror händer är att hon blir lite tröttare efter ett tag och börjar slarva och då klarar jag inte att hjälpa henne tillräckligt. Hon går för långt fram i vinklarna och börjar slå 10 meter efter spåret tar slut och då tappar jag riktningen och klarar inte att ta oss tillbaka till spåret och börja om. Det känns inte alls bra inför söndagens tävling men vi ska lägga lite kortare spår, ha bättre fokus på henne i spåret och tänka om när hon börjar slå och verkligen gå tillbaka till spåret. Det enda jag hoppas på är att det inte kommer vara lika mycket störning på söndag. 

polkasta

Idag var det sök och det gick bättre! Polka fick ett tomskick och tre figgar varav två med fastrulle. Det var fina skick och hon höll rullen rätt bra på alla skick utom ett när hon släppte rullen och skakade av sig när hon kom till skogen en bit bortanför mig. Hon älskar verkligen söket och det kändes bra för oss att det funkade så bra. 

Imorgon får vi lägga lite spår, öva tungapportering, kryp, skall och inkallning med ställande i en kedja med tokbelöning. Torsdag är det lydnadskurs och vi hinner nog med några bruksmoment på förmiddagen. Fredag får vi lägga ett litet spår med fler vinklar men tydligt markerat så jag kan hjälpa henne på rätt håll. Lördag är vilodag och söndag blir det tävling såvida inte alla spår skiter sig i veckan. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *