Återupphämtning

Igår la Daniel ett spår åt Polka på 500 m ute i skogen hemmavid. Det var väl snitslat med flera vinklar och apporter. Hon tog alla apporter och tappade bara spåret lite mellan åt, visserligen hjälpte jag henne en del men det kändes i alla fall bättre. Hon blev nog lite störd av att jag går så nära i spåret så jag ska försöka hålla mig på lite längre avstånd i fortsättningen. 

polkaboll

 

Idag har vi tränat tungapportering, kryp och skall samt lite följ i trädgården. Skallet går bra förutom att hon börjat gny i första tystnaden. När hon gör det bryter jag direkt och gör om, tänker att det är viktigt att visa att det inte är ok utan att lägga in korrigering eftersom hon blir osäker i skallet då. Skäller gör hon rätt bra nu och idag ställde vi oss jämte en trapp och då bibehåller hon positionen bra. Krypet har jag börjat med i vanlig fotposition och då förlorar hon ofta positionen och kryper före. Nu har jag börjat gå ett steg, placera belöningen utåt-nedåt omvänt lockande och det tycker jag funkar rätt bra. Hon får rätt sinnesstämning tack vare omvända lockande, låg hastighet tack vare att jag bara går ett steg i taget, och bra position genom belöningsplaceringen. Sen kan jag inte göra så hela tiden eftersom det nog blir för hög belöningsförväntan och då kan hon gå upp lättare men just nu passar det bra. Tungapporteringen har börjat gå sämre igen, hon plockar upp halvdant och sen tappar hon den på halva vägen. Mycket tråkigt men så är det. Nu får jag korta av avståndet rejält, när jag testade det funkade det bra. Jag tror jag ska köra några långa med mycket fart och beröm och några korta mer tävlingslikt. Jag testade även lite följ med boll under armen och det funkade rätt bra. Ska fortsätta lite mer det för hon fick bättre position och bra fokus. Ikväll ska vi på lydnadskurs med Ditte och då kommer vi jobba med rutan och fjärr. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *