Genrep

Igår körde vi ett spår och lite lydnad på BK. Spåret var ca 600 m och Daniel la det på morgonen så vi gick det efter 90 min. Det var väl snitslat, så pass att jag i princip bara hade tid att fokusera på att få med alla snitslar och inte på spårandet. Det funkade jättebra! Lärdomen är alltså att jag ska hålla mig 7-8 m bort i linan. Sen får vi se hur det går imorgon, men jag hoppas att de två senaste spåren har fått upp självförtroendet för oss. Min plan för spåret är att följa henne lugnt och hålla mig på avstånd. När vi tappar spåret ska vi backa om hon inte hittar det direkt. Efter tredje pinnen ska vi ta en paus och ta vatten och lite extra godis för att ge lite extra energi.

När vi tränade lydnaden fick vi lite blandade resultat. Tungen, kryp, fotgående och skall gick bra. Framåtsändandet funkar sådär men mest oroande var att hon började lägga sig under transporten i inkallning med ställande. Det är tydligt att vi tränat det för lite… Ställandena funkar bra på nära avstånd men sämre på långa sträckor. Nåväl. Imorgon kör vi kort uppvärmning för lydnaden, fokuserar på glädje och uthållighet. Det ska faktiskt bli lite spännande att se hur det kommer gå, förutsatt att vi klarar ut spåret såklart… Det är verkligen ingen självklarhet! Jag var figge idag på söktävlingarna här hemma och det var väldigt intressant och trevligt. Bara tre ekipage av åtta klarade sig genom, det visar på hur svårt det kan vara ibland och att det verkligen är ok att misslyckas. Det var så himla trevlig stämning så det kändes tryggt även när det inte gick så bra, Ser fram mot att få tävla lite mer sök senare i höst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *