Ojämna resultat

Så blev utfallet av dagen. Vi fick startnummer ett och fick ett spår nära klubben. Påsläppet gick väldigt bra, förutom att det blev bakspår… Hon gick rakt ut ända fram till spåret, plockade upp det klockrent men på fel håll tyvärr. Spåret gick bra! Hon jobbade jättefint men missade en pinne. Jag höll mig mest på tio meters avstånd och det verkade hjälpa bra, vi hade inget riktigt tapp! Vi hade en helt ok tid men det märktes att hon blev lite slarvigare i slutet när hon började bli lite trött. Sen kom en lång väntan inför lydnaden som ….. inte gick bra. Alls. Fotgåendet var slarvigt, okoncentrerat med sneda sättande. I inkallningen med ställande stannade hon inte alls, hon sakta dock in i dubbelkommandot. Framåtsändandet urartade i nosande vid figuranterna men sen gick hon rätt bra till sluten båda gångerna. Men nollar momentet såklart. Skallet gick ok, jag fick ge dubbelkommando men hon gjorde det rätt ok. Tungapporten plockade hon upp dåligt och lämnade av sittande snett vid sidan men hon sprang hela vägen in. Vid hoppet missbedömde hon avståndet på tillbakavägen och slog i varav ena domaren tyckte hon tog stöd av hindret och nollade oss. Den ena domaren gav oss över 120 p på momenten medan den andra gav oss ungefär hälften. Mycket ojämn bedömning med andra ord men så kan det vara. Det gick ju inte bra så det spelar inte någon roll och jag vägrar stirra mig blind på poängen. Hon gjorde flera saker som är helt otypiska, t.ex. så småbet hon mig i armen under följet och hon verkade osäker men pigg. Hon hade inga tendenser att gå till figuranterna vilket var skönt. Men det är uppenbart att vi behöver öva mer tävlingsmässigt då lydnadspoängen blev mycket sämre än förra gången när momenten satt sämre. Tråkigt…

Platsen sen gick bra, två hundar gick upp men de låg lite längre bor och de påverkade inte Polka. Jag var lite nedstämd efter det tråkiga känslan på lydnadsplanen men det var skönt att platsen gick bra. Uppletandet gick fantastiskt, hon dissade en inkallning jag gjorde men i övrigt jobbade hon superfint och tuggade i princip inget och gjorde superfina avlämningar! Det kändes fint att avsluta med något positivt och att hon utan problem orkade genom sista momentet. Jag ska skriva ett inlägg till om våra planer för tävlingsträningen framåt. Nästa vecka åker jag iväg på konferens så då blir det lite vilovecka för Polka.

upplet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *