Bra träning!

Idag var vi på BK och tränade brukslydnad. Det gick rätt bra idag! Vi gjorde en tävlingsmässig början och då släppte hon precis lika som på tävlingen. Det var intressant att se att det gick att återskapa så lätt. Det hanterade vi i alla fall och sedan gick hon väldigt fint fritt följ. Inkallning med ställande med boll bakom gick superfint. Framåtsändandet är fortfarandet ett problemmoment så där får vi kämpa vidare. Ska tänka några rundor till och sen se om vi kan hitta något bra sätt att gå vidare. Krypet gick bra, hon kröp fint men gick upp en gång, men då körde vi en mycket längre sträcka än vanligt. Ska nog våga kör lite längre sträckor ibland på träning och blanda med korta positionsövningar. Skallet gick ok, hon taggar igång så mycket så jag ska försöka ta ned aktivitetsnivån lite i det momentet och förlänga uthålligheten. Men hon skäller glatt och intensivt, i alla fall i början. Hoppet gick superbra! Så snyggt! Och låååångt över. Det var skönt att känna att momenten utom framåtsändandet funkade så bra! Det ger en liten tröst efter misslyckade lydnaden igår och hopp om framtiden.

Vi pratade lite om tävlingsträning och jag fick med mig några saker jag ska tänka på. Fundera ut bättre hur jag ska gå i följet, om jag stannar på höger fot har hon bättre chans att hinna med och ta ned tempot några snäpp överlag. Träna mer i störiga miljöer och öva många starter. Hitta en balans mellan aktivitet och fokus. Det känns som hon blivit mycket piggare på senaste veckan och det märks i träningen. Uthålligheten i följet är avsevärt bättre men vi har fått mer gnäll och instabilitet i andra moment, t.ex. när jag lämnar henne i inkallningen då hon börjar flytta fram trots att belöningen ligger bakom. Men det som var intressant var att starterna var så tydliga, hon var väldigt ofokuserad på ett sätt som hon inte varit så tydligt förut. När de börjar sitta kan vi fundera på att tävla igen. Vi ska träna på att befästa momenten, träna i störiga miljöer och tävlingsmässiga kedjor med kommendering och uppvärmning. När det funkar kan vi nog ge oss ut igen för att moment utom framåtsändandet känns relativt stabila.

polkahuvud.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *