Äntligen hemma igen!

Åh vad skönt att ha kommit hem från konferensen! Jag kom till Vikingstad runt lunch så jag har haft hela eftermiddagen på att komma i ordning och landa igen. Självklart har vi då hunnit träna lite! Polka var understimulerad så det stänkte om det! Jag tror faktiskt träningsvilan har varit lite bra för oss, det var rätt intensivt tränat före tävlingen. Idag gick vi en sväng på kalhyggena och grusvägen bortanför och tränade lite apportering och inkallning med ställande. Det var galet mycket spring i benen på båda hundarna men framför allt på Polka! Hon fick träna lite stadga och jag la till lite störning i vårt ut-kommando men det blev lite väl svårt för henne så jag fick stärka upp ut-kommando sen igen. Det blev en hel del spring för henne och hon verkade ha väldigt roligt!

2014-09-07 17.10.28

Hemmavid tränade vi sen lydnad, både bruks och lite fjärr. Fjärren gick bra, tränade skiftena nära eftersom de inte är befästa än och hon var rätt laddad. Det enda riktigt problematiska skiftet är ligg från stå där hon flyttar fram men det lyckades jag ändra genom att när hon står upp kasta ut en godis bakom henne, då blev det lagom mycket bakåt-tänk och fina lägganden. Vi tränade kryp som gick riktigt bra. Lugnt och fint, bra position! Skallet gick ok, likaså tungapporeringen. Vi övade lite framåtsändande som gick ok, behöver tänka vidare lite på det där. Lite följ som gick bra, fokuserade på position och vänstersvängar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *