Hittade nycklar

Idag var vi som vanligt på brukshundsklubben och tränade brukslydnad, denna gång i snålblåst. Väldigt otrevligt väder men en trevlig träning uppvägde tråkvädret. Vi började med framåtsändandet och testade lite olika metoder (igen…). Det sista vi gjorde som funkade var att skicka till target men bara 10 m bort, gå fram och belöna (ev lägg in ett läggande) därefter kommendera ett saktagående. Saktagåendet ska jag kontrollera farten på och när hon går iväg ta tillbaka henne på rätt spår. Jag ska även öva på långa saktagåenden på stigar. Vi gjorde ett kryp, sakta och lugnt men hon var på väg upp en gång men när jag klagade lite fortsatte hon fint. Andra krypet blev mycket bra! Skallet belönade jag tystnaden och hon var fint tyst första tystnade men skällde istället lite i andra tystnaden… Det gäller nog bara att vara lugn och belöna tystnaden bättre. I hoppet slog hon i på tillbakahoppet så vi behöver nog öva mer på det! Vi har övat rätt lite hopp eftersom det inte har varit ett problem. Vi gjorde två inkallningar, den första la jag boll bakom och då smygstannade hon före mitt kommando. Andra gången la Malle ut bollen efter jag kallat in henne och det funkade bättre. Sen blev vi kommenderade i ett fritt följ och jag la in några “app-app” när hon gick iväg från mig. Det gick bra förutom att hon hoppade upp och nafsade åt mig i en stegförflyttning som inte funkade. I slutet gick hon riktigt bra! Överlag lät jag inte henne gå ifrån mig och jag var sparsam med översvallande belöningar men gav rätt mycket godis efter följet. Jobbade genom alla transporter och satte henne under vänta kommando när vi pratade. Det kändes bra genom hela passet och det är nog så vi behöver jobba nu när hon är så himla laddad. Dessutom måste jag lägga lite mer tid på fysisk ansträngande aktivitet för henne så hon får utlopp för sin energi på annat sätt än på lydnadsplanen. Det känns rätt lovande inför eventuella tävlingar framåt.

2014-08-02 12.51.07

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *