Vilodagar

Sen jag kom hem från konferensen har det inte blivit så mycket strukturerad träning. I tisdags var vi och tränade sök som vanligt. Polka var väldigt pigg och vårt största problem var inkallningarna som hon struntade i och att hon sprang lite väl mycket. Ganska väntat med tanke på hur pigg hon är men inte mindre jobbigt. Det blev sju skick totalt med tre figgar. Hon löste alla uppgifter bra i övrigt men transporterna var sådär.

I onsdags tränade vi jaktapportering för att ge lite utlopp för alla energi båda hundarna hade. Det var småregnigt och tråkigt väder men det blev trevlig träning. Vi gjorde två korta sök och sen ett antal markeringar och några dirigeringar. Vi behöver öva på längre markeringar eftersom hon lätt glömmer platser på avstånd. Dirigeringarna gick bra! Jag kunde stoppa henne på vägen till en markering och sen dirigera om henne. Däremot funkar linjetagen lite sådär så de behöver vi jobba på. I vilket fall tyckte Polka (och Sookie) att det var väldigt roligt och de var nöjda efteråt!

polka apport Igår var vi i Motala på lydnadskurs och Polka var återigen väldigt pigg! Vi började med sittande i grupp och platsliggning. Vi behöver öva mer på snabba lägganden men annars låg hon bra och satt fint. Sen lade vi resten av kvällen på fjärren och testade lite nya angreppssätt. Vi jobbade med godis under magen och att sitta framför en pall utan att kliva upp på den. Mycket stadge-övningar. Det gick helt ok och vi hade en bra känsla och Polka jobbade på bra trots att hon var väldigt laddad. Normalt sett brukar vi träna mer, jag brukar träna lite på dagarna men nu har det varit så mycket på jobbet att det inte blivit av. Idag blev det bara 5 min fjärr, i övrigt kastade jag några apporter på promenaderna men annars inget mer. Imorgon åker vi iväg på welsh-KM och på söndag blir det träningstävling med lydnadsgruppen. Ska försöka få in lite bruksmoment i helgen så vi har något att visa upp på måndag! Det vi ska träna på i helgen är: kryp, sakta och position blandat med långt och rätt tempo. Skall med fokus på tystnad. Tungapportering med jackpot-belöning. Framåtsändande-övergångar – spring till target och börja gå framåt. Inkallning med ställande där belöningen dyker upp efter inkallningen. På tävlingsträningen ska vi fokusera på fria följet, transporter, tystnad i kommendering för skall, ev. lite kryp eller rutan samt inkallning med ställande. Det känns väldigt bra att vara igång med tävlingsträningen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *