Lydnadskurs del 1

Idag var vi på lydnadskurs hos Helene och fick bra tips och fin träning. Första passet körde vi ingång på plan samt följ. Ingångarna blev ok, hon följde fint men tappade mig en gång men då vände jag bort och då hängde hon på bra. I fria följet fick vi tips om att gå helt om vänster för att få rätta på positionen och ordna till vänstersvängarna. Jag har lätt för att gå för snabbt efter svängar så jag måste tänka på att låta henne hinna runt ordentligt samt belöna i positionen, inte bakom ryggen. I övrigt tyckte Helene att hon har mycket bättre attityd i fotgåendet nu jämfört med i somras! Så skönt att höra! Andra passet jobbade vi med apportering, både trä- och metallapporterna funkade bra idag med hjälp av omvänt lockande. Inga tugg alls! Även vittringspinne bar hon fint men hon gör ett omtag när hon vänder upp men det är inget jag ska gå in på nu. Vi jobbar vidare med omvänt lockande och det verkar faktiskt funka. Ska börja jobba med hoppapport (weeee, bloggen får nu ett meningsfullt namn :)) och jag fick ett bra tips på hur jag ska jobba med det. Övningen går ut på att ställa henne bakom en apport bakom ett hinder och kommendera apport och hopp och stå vid sidan och kasta en godis när hon är över samt skapa ett strömhopp om möjligt. Sist på dagen filmade vi en kort kedja men det märktes på alla hundarna att de var trötta. Vår kedja gick inte särskilt bra. Först tappade jag henne totalt på vägen in men tillslut fick jag med henne därefter gjorde vi en bra ingång. Ett kort följ där hon hängde med bra men en del blick släpp. Helt ok följ. Därefter en rak inkallning där jag tror hon satt fint i lämnandet men gjorde en liten båge på vägen. Bra ingång och fin koncentration, hon verkade dessutom trygg på plan under momenten. Rutan fick hon lite hjälp med av att jag visade henne en target och den funkade bra. I fjärren la hon sig tveksamt men armbågarna var i men flyttade fram i ställandet och verkade allmänt otrygg i momentet. Därefter belönade jag med favvo pingvinen men tyckte hon var lite väl loj i belöningen vilket tyder på att hon var väldigt trött. Inte konstigt efter flera pass med en hel del koncentrationsövningar i uppvärmningarna.

Imorgon blir det två pass till. Jag tänker köra ett pass med samma kedja som idag men inte lägga in hjälp i rutan men däremot i fjärren med target. Får vi tid kör vi även fler kedjor och lägger in apportering med omvänt lockande samt hopp eller sättande under gång. Kanske kan vi kolla lite på vittringen på andra passet. Nu vilar vi inför morgondagen!

2014-08-01 16.25.07-2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *